Quantcast

http://picasion.com/

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων - Με «όπλο» τα self tests

Χωρίς προαγωγικές και φέτος 
Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει. Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές, με ειδικά μέτρα προκειμένου να μην ενισχυθεί
η διασπορά του κορωνοϊού. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προ ημερών, δήλωσε, ότι «ο σχεδιασμός είναι όλα τα σχολεία μας να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με το πολύτιμο εργαλείο των self-test», ενώ παρουσίασε το σκεπτικό που οδήγησε στο «πράσινο φως» για το άνοιγμα όλων των μονάδων».

Η κυρία Κεραμέως, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), αποφασίσαμε επιπλέον να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, πρωτίστως για δύο λόγους: πρώτον γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας και δεύτερον για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης, στη διάδραση των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους».

Η παράταση του σχολικού έτους και οι Πανελλαδικές


Το υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

• Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
• Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν στην τελική ευθεία. Για τους μαθητές από τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ μια ημέρα αργότερα τοποθετήθηκε η πρώτη μέρα εξέτασης για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι ήδη σχεδιάζονται τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία υποψηφίων και επιτηρητών κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για το άνοιγμά τους. Παρά ταύτα, το υπ. Παιδείας εξέδωσε ΚΥΑ για το πώς θα γίνουν πρακτικές, κλινικές, εργαστηριακές και κατατακτήριες εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ