Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 55-59

Ας κάνουμε υπομονή για λίγες ώρες και ημέρες και ας περιμένουμε την γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων (ΕΜΑ) και των αμερικανικών αρχών (FDA) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε σύντομα ακόμη ένα όπλο για να αντιμετωπίσουμε την Covid-19, προέτρεψε απόψε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Μιλώντας για την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που θα ξεκινούσε σήμερα στην Ελλάδα, ανέφερε πως στην Αμερική εξετάζονται έξι περιπτώσεις θρομβώσεων σε σύνολο 7.700.000 εμβολιασμών. 

Η ίδια εξήγησε ότι τα περιστατικά με το σύνδρομο Θρομβώσεων είναι σπανία και εμφανίστηκαν σε γυναίκες 18 έως 48 ετών. «Είναι σημαντικό να γίνει λεπτομερής διερεύνηση των περιπτώσεων αλλά και να ενημερωθούν σωστά οι υγειονομικοί αλλά και οι πολίτες» είπε η κ. Θεοδωρίδου και δικαιολόγησε την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου μέχρι νεωτέρας.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της Johnson & Johnson είπε ότι είναι ανθεκτικό εμβόλιο και διατηρείται εύκολα σε συνθήκες ψύξης, τονίζοντας πως το σημαντικό του πλεονέκτημα είναι η μία δόση. «Η προστασία του αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες και η αποτελεσματικότητα του εκδηλώνεται μετά τις 28 μέρες. 49 ημέρες μετά τη χορήγηση του προστατεύει πλήρως από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους». Μάλιστα όπως τόνισε φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και στις μεταλλάξεις του ιού ακόμα και την Νοτιοαφρικανική.

«Παρά το γεγονός της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επιφέρει η αναστολή, θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά, ότι υπάρχει σύστημα αυστηρής επιτήρησης Που εντοπίζει τις πάνες αυτές επιπλοκές έγκαιρα ώστε να αντιμετωπιστούν» κατέληξε για το εμβόλιο της Johnson and Johnson.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ