Quantcast

http://picasion.com/

Η «Βασίλισσα» συνεχίζει το σερί της!

Match Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό
Σε γενικές γραμμές η Βέροια, δίχως να πιάσει καμιά σπουδαία ομαδική απόδοση αλλά μια σχετικά καλή κι αυτό κατά διαστήματα και με την γνωστή τακτική των ατομικών ενεργειών, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της ομάδας της Αριδαίας με σχετική ευκολία αν και με το τέλος του 1ου ημιχρόνου, κυριάρχησε προς στιγμήν η αμφιβολία, για το αν θα τα καταφέρει. Αυτό το ΑΝ, επικράτησε στο ημίχρονο μέσα μου, κυρίως λόγω των εξής παραγόντων: α) του αντίπαλου τερματοφύλακα, β) των αρκετών χαμένων φάσεων της Βέροιας λόγω των κακών τελειωμάτων της Ομάδας και γ) λόγω της τύχης του Αλμωπού.

Ειδικά αυτό το τελευταίο, ο παράγοντας τύχη, κυριάρχησε στο α' μέρος του παιχνιδιού υπέρ της ομάδας της Αλμωπίας. Αν συνεχιζόταν και στο 2ο μέρος ο συνδυασμός αυτών των τριών, τότε η Βέροια θα ερχόταν σε δύσκολη θέση.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, στην ουσία όμως πήρε αυτό που ήθελε, εύκολα ή δύσκολα, συνεχίζει να μην δέχεται γκολ που είναι πολύ σημαντικό , αλλά και καταφέρνει να σκοράρει. Απλά, σ'αυτό το ματς δεν είχε καλό goal rating καθώς χρειάστηκε αρκετές φάσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Επίσης, κατά διαστήματα κάποιοι ποδοσφαιριστές έδειξαν πως δεν έχουν σταθερά καλή τεχνική απόδοση, καθώς οι μεταβιβάσεις τους ήταν κακές όπως και ο έλεγχος ...1ο άγγιγμα της μπάλας σε πάσα χωρίς δύναμη να αποτελεί τόσο δύσκολη υπόθεση... Και να μην βρίσκεται υπό πίεση ....Να τα λέμε όλα αυτά που βλέπουμε.. Συμβαίνει βέβαια, αλλά δεν θα έπρεπε και τόσο συχνά και μάλιστα στον άξονα και με αντίπαλο θεωρητικά αδύναμο ( σήμερα και πρακτικά αδύναμο επιθετικά τουλάχιστον).

Α' Ημίχρονο

* Στο 5' έγινε η διπλή φάση του αγώνα! Η Βέροια κατέβηκε γρήγορα από τα δεξιά με τον Μπουκουβάλα, αυτός σέντραρε τέλεια, πήρε την κεφαλιά ο Πασάς με καλό επιτόπιο άλμα και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά τελειώνει την φάση με δύναμη ο Λουκίνας και το οριζόντιο δοκάρι ήταν εκεί και πάλι για τύχη του Αλμωπού! 2 δοκάρια και μάλιστα οριζόντια μέσα σε 2 δευτερόλεπτα!!!!

* Στο 8' κατέβηκε η πιεστική Βέροια και πάλι με πλαγιοκόπηση, κατεβάζει την μπάλα ο Λουκίνας αλλά ο Μένιος στο τετ α τετ λειτουργεί πολύ καλά κι αποκρούει. Οχι και το καλύτερο τελείωμα για τον finisher της βασίλισσας.

* Στο 11' κλέβει η Βέροια την μπάλα ψηλά και με ωραίο σουτ ο Πασάς θέλει να τελειώσει την φάση αντεπίθεσης που έβγαλε η ομάδα, αλλά ο τερματοφύλακας της Αριδαίας ήταν εκεί και πάλι, κάνοντας μια καταπληκτική απόκρουση.

* Ο καταιγισμός φάσεων συνεχίζεται από την γηπεδούχο ομάδα στο 15', με σέντρα σουτ του Πασά από τα αριστερά αλλά ο Λουκίνας με προβολή, δεν πρόλαβε για 20-30 cm την μπάλα κι έτσι πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Μένιου.

Έπειτα ο Αλμωπός κατάφερε με δυνατά μαρκαρίσματα και pressing λίγο ψηλότερα όπως και διάταξη σε φάση οργανωμένης άμυνας, να σπάσει τον ρυθμό της Βέροιας. Έτσι για αρκετή ώρα, το παιχνίδι στερήθηκε θεάματος από τις γρήγορες επιθέσεις της γηπεδούχου.

* Στο 39' και μετά από στημένη φάση επίθεσης με εκτελεστή τον Γκαγιέγκο, βρέθηκε στην περιοχή ο Ρογγότης αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο και αδύναμο. Δεν βρήκε καλά την μπάλα κι έτσι ο Βελλίδης απέκρουσε εύκολα. Ήταν η 1η φάση του αντίπαλου και μάλιστα χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

* Το pressing στον χώρο του κέντρου, δηλαδή σε μεσαίο ύψος από τον Αλμωπό απέδωσε καρπούς κι έτσι στο 40' σε αντεπίθεση 3 εναντίον 5 , δηλαδή με υποαριθμία, ο Χατζάρας έκανε την 2η ας πούμε φάση της Ομάδας του, αλλά το σουτ ήταν βιαστικό και αδύναμο.



Β' Ημίχρονο

Η Βέροια αντίθετα με την αρχή του 1ου μέρους, μπήκε νωχελικά, νευρικά, με κακές μεταβιβάσεις κι έλεγχο μπάλας που είπαμε πριν. Για τον Αλμωπό να δημιουργήσει κάτι, ούτε λόγος. Αλλά στο κομμάτι του να σπάσει τον ρυθμό της Βέροιας και να αναχαιτίσει, το κατάφερε καλά μέχρι το 60' περίπου...

* Στο 61' αφού προηγουμένως πέρασαν οι Μούργος και Πόζογλου στο ματς, κατεβαίνει από τα δεξιά ο 1ος και παράγει μία ποιοτικότατη σέντρα που βρήκε τον Πόζογλου να κάνει την κεφαλιά μόνος του στην περιοχή και να γράψει το 1-0.

* Στο 69' τρομερή ταχυδυναμική ενέργεια του Μουργου και πάλι από την πτέρυγα αλλά λίγο πριν δώσει ασίστ, αναγκάζει τον αντίπαλο σε κίτρινη κάρτα για να κόψει την φάση, όπως κι έγινε.

* Έτσι, στο 70' από το χτύπημα φάουλ έγινε σέντρα σουτ αλλά απέκρουσε και πάλι ο Μένιος.

* Στο 73' ο Μούργος περνάει εκπληκτικά από δεξιά στο 1 vs 1 τον αντίπαλό του , πασάρει μέσα στην περιοχή και ο Οικονόμου πιάνει σουτ απευθείας στον 1ο χρόνο, αλλά ο τρομερός τερματοφύλακας αποκρούει ξανά.

* Στο 79' συνεχίζεται η πίεση της Βέροιας και ο Πόζογλου μετά από ολιγωρία στην άμυνα του Αλμωπού γράφει το 2-0 με καλό σουτ.

* Στο 85' μετά από αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των παικτών της Βέροιας ( και σωστά τα "άκουσαν " από τον Παύλο Δερμιτζάκη) , δέχθηκε η γηπεδούχος την 2η περίπου φάση του Αλμωπού με σουτ του Χατζάρα, αλλά απέκρουσε εύκολα ο Βελλίδης.

* Στο 86' κι αφού η Βέροια πίεσε ψηλά και κέρδισε την μπάλα, ο Σιμόνι που είχε περάσει στο ματς έβγαλε ομορφη κάθετη ασίστ στον Πασά στο υψος της μεγάλης περιοχής, ο τελευταίος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας Ιωαννίδης που αντικατέστησε τον τραυματία Μενιο απέκρουσε κι έσωσε τα καρέ του.

* Στο 87' σε φάση μέσα στην περιοχή του Αλμωπού μετά από ολιγωρία και πάλι, ο Σκόνδρας εξ επαφής με κακό τελείωμα έστειλε την μπάλα πανω στον Ιωαννίδη και ήρθε ο Βεργώνης να γράψει το 3-0. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, καθώς ο Σκόνδρας είχε μείνει σε θέση offside.

Ποδοσφαιριστές Αλμωπού σε γενικές γραμμές

* Ο τερματοφύλακας Μένιος ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, αφού εκτός από κάποια κακά τελειώματα της Βέροιας, έσωσε σε 3 ακόμα περιπτώσεις με τρομερές αποκρούσεις την εστία του. Τραυματίστηκε στο 77' κι αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά. Βαθμός: 8

* Αρκετά καλοί ήταν επίσης οι Κολτσίδας, Γκαγιέγκος, Χατζάρας ( που ηταν ο μόνος που έκανε έστω και 2 σουτ και είχε καλές κινήσεις) όπως και ο Πέττας που από τα αριστερά συνέκλινε πρις τον άξονα για να βγει ως 2ος φορ. Ανάμεσα σ'αυτήν την απόδοση ήταν και ο 2ος τερματοφύλακας Ιωαννίδης.Βαθμός: 6-6,5

* Μέτριοι σε απόδοση ο Μουτζούρης, ο Μανιός που δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα όπως και οι Ρογγότης και Έππας. Βαθμός: 5

* Κακή απόδοση οι: Κουρούπης (που αντικαταστάθηκε κι αυτός λογω τραυματισμού νωρίς στο 25'), Λουσέρο και Γκέσιος (που για 35 λεπτά έπαιξε, αλλά δεν μπήκε σε καμία φάση). Βαθμός:4

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ