Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που παραμένει ακριβώς η ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% (5,5% στην τελευταία μέτρηση) και το ΚΚΕ με 4,5% που παραμένει σταθερό. Ελληνική Λύση με 3% (από 2,5%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%) στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως. Ενας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Δυσαρέσκεια από κυβέρνηση και αντιπολίτευση


Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

Περισσότερο δυσαρεστημένοι, όμως, εμφανίζονται οι πολίτες από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Τέλος, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.

4 σχόλια:

  1. ... ο δεύτερος δείχνει την αξία του πρώτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. THS DYMOSKOPISHEIS THS KANH ASFALOS O AFORIZMENOS ME TON MHXALAKH,,,DEN LENE THN ,PRAGMATIKOTHTA ,,OTH H KYBERNHSH EINE SE ELEUTHERI PTOSH ,KANH BOUTIA KAPOU STO 24,,,25 KYMENETAI KAI ERXETAI SYNEXIA PIO KATO ,,PROSEXOS,,,THA PSAXNOUNE THN PSIFO TOUS ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσουκ τσουκου έρχεται το "διπλό". Κούλη ας προσεχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι ακριβώς και τωρα και χτες. Ο σοφός λαός, μετα απο μια έκρηξη σοφίας, αναδεικνύει εδω και δεκαετίες τους καταλληλότερους. Τους ικανότερους, Σε τι ακριβώς όμως ικανότερους, δεν λένε. Αμα δεν ξέρετε, κάποτε, εγινε μια έκρηξη σοφίας. Απο τους δέκα τόνους σοφίας που επεσαν πανω σε ολόκληρη τη γη, οι εννιάμισι τόνοι, επεσαν πάνω στους νεοέλληνες. Αμα δεν ξέρετε να το μάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ