Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση των Αγροτών με Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχη - Αγωνία για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ

Στην Επισκοπή Νάουσας το Σάββατο 10 Απριλίου έγινε συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Επισκοπής μετά από το κάλεσμα του συλλόγου και του Α.Σ. Επισκοπής, που είχε σαν θέμα τα μη ικανοποιητικά πορίσματα του ΕΛΓΑ για την ανεμοθύελλα που έπληξε τα ακτινίδια. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ο πρόεδρος της κοινοπραξίας συνεταιρισμών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης.

Αποφασίστηκε ο τρόπος διεκδίκησης μετά από προτάσεις που έγιναν από τους παρευρισκόμενους για να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των παραγωγών μέσω του ΕΛΓΑ η άλλων τρόπων.

Από τη μεριά του συλλόγου καταγγέλθηκε στους παρευρισκόμενους ο τρόπος και η κατανομή των ποσών στο περσινό de minimis ροδάκινων νεκταρινιών και βιομηχανικών που ακόμα αναμένεται.

Στο θέμα των απανωτών παγετών (25-26-27/3 και 9-10/4) που έπληξαν την παραγωγή όλων των καλλιεργειών που οι ζημιές ξεπερνούν και αυτές του 2003 αποφασίστηκε ότι σε αυτήν τη διεκδίκηση είμαστε όλοι μαζί μηδενός εξαιρουμένου.

1. Προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων.
2. Αποζημίωση στο 100% της εκτίμησης χωρίς κόφτες.
3. Συμψηφισμός των εισφορών.
4. Στήριξη των οργανώσεων και επιχειρήσεων του κλάδου.
5. Σύσταση ομάδας διεκδίκησης αποτελούμενης από βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, συνεταιριστές και συνδικαλιστές από όλους τους νόμους που επλήγησαν.

2 σχόλια:

  1. Αφού ήταν και η Φρόσω Καρασαρλίδου θα ''λυθούν'' όλα τα προβλήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φροσάρα δεν ξέρω τι ρόλο παίζει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ