Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος: Συζήτησαν για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών την περίοδο του Πάσχα, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνε με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα δείχνοντας ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης κυβέρνησης - ιεραρχίας για την λειτουργία των ναών. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα θα μεταφέρει τις απόψεις του Πρωθυπουργού την Τρίτη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η ιεραρχία ζητά να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών μέσα στις εκκλησίες, η αναλογία πιστών να κατέβει ανά 15 τμ, να γίνουν κυλιόμενες θείες λειτουργίες ώστε να μπορούν περισσότεροι να εκκλησιαστούν αλλά και να εκμεταλλευτούν τα προαύλια των εκκλησιών, ώστε με μέτρα να γίνει εκεί μια μικρή περιφορά του επιταφίου, αλλά και ανήμερα την Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το αναστάσιμο φως.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην προηγηθείσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Ο κκ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα ενώ παράλληλα «προανήγγειλε», κατά πάσα πιθανότητα με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δύσκολα θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού την περίοδο των εορτών.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε η περιφορά του επιταφίου να γίνει έξω από τους ναούς, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και κυρίως ότι θα εισηγηθούν οι λοιμοξιολόγοι.

7 σχόλια:

  1. δωστε του και συγχωροχαρτι σαν τον παπα να τελειωνουμε.
    δουλευετε ολοι τον λαο. τον οβολο μαλλον τον συμφωνησατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σἄμπως βλέπῃς τόν Στάλιν καί τόν Σέργιο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλό με όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. Ο λαός έδειξε περισσότερο πίστη στον Θεό και αντίσταση, από τους δεσποτάδες. Στα μάτια μου έχει πέσει πολύ το ιερατείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξουσίες
    Εξουσίες
    Δε μας άφησαν στιγμή να χαρούμε τη ζωή

    Εξουσίες
    Εξουσίες
    Ένα λάθος που το κάναμε μαζί

    Τη μια εγώ να διατάζω
    για όσα έκανες κρυφά να σε δικάζω
    Την άλλη εσύ να μου δηλώνεις
    πως πρέπει γρήγορα μαζί μου να τελειώνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την "νομοποιηση" των κορωνοπαρτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EINE KRIMA O PIMENAS THS EKLISIAS MAS ,NA KANH TON KYBERNITIKO EKPROSOPO ,PROANAGKELONTAS OTH DEN THA EXH PASXA STO XORIO ,,,EINE LYPHRO, O KYRIOS NA MAS SYNXORESH ,,KALLO YPOLHPO SARAKOSTH ,KAI SYNXORESTEME ,EUXARHSTO ,,,,O ORTHODOKSOS ELINAS DEN THA EKSAPATHTHI ALLO NA PSIFYSH NEA DIMOKRATIA ,EPIDH THA TON KSANA STHRHKSH TO IERATIO ,OXH ,EXOUME KYBERNHSH AFORIZMENH ,KAI KATASTREFETE,, H ELLADA MAS ,STADIAKA,,BLEPE RODAKINA KTL,EMPORIO KTL,EKSAGOGES KTL,, TA PANTA ,,EKSO O EXTHROS THS ORTHODOKSIA O MASONOS ,,,KOULIS EKSO ORISTHKA,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H KYBERNISH TON AFORIZMENOS,,EINE SE EPEUTHERH PTOSH SE POSOSTA ,,EINE THEMA XRONOU,,,,STON OURANO DEN XORANE EKSIPNADES,,,,KAI OLOI OI DESPOTADES NA TON STHRHKSOUNE THA PSAXNOUNE TON PSHFO TOUS,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ