Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλμωπός Αριδαίας: Ο επόμενος αντίπαλος της Βέροιας

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Αύριο, Σάββατο στις 15:00 στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, η Βέροια αντιμετωπίζει την αξιοπρόσεκτη ομάδα του Αλμωπού. Η ομάδα της Αριδαίας του γειτονικού νομού Πέλλας, έρχεται στην πόλη μας για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από αυτό το ματς. Αξιοσημείωτο είναι, το γεγονός πως ο σύλλογος της Αλμωπίας, έχει σταθερά στην θέση του προπονητή τον Γιώργο Τυριακίδη. Ο 55χρονος προπονητής, είναι σίγουρο πως θα παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο στον αγωνιστικό χώρο. Το ότι δουλεύει την ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο οφέλη και καρπογόνες συνέπειες μπορεί να έχει. Ανεξάρτητα με το αν θα επιτύχει τους στόχους της η ομάδα, ή αν θα γίνει στο μέλλον οποιαδήποτε αλλαγή.

Μην ξεχνάμε, πως η σταθερότητα αποδίδει, αξίζει και δημιουργεί προϋποθέσεις όπως και να έχει. Οι πινελιές είναι αυτές που κάνουν την διαφορά για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο coach, χρησιμοποιεί συνήθως ως σχηματισμό θέσεων το σύστημα 4-2-3-1 με γρήγορους εξτρέμ ή πλάγιους εσωτερικούς επιθετικούς. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως στην μετάβαση από την αμυντική λειτουργία στην επιθετική τακτική, δίνει εύρος, παίζει κοντά στον ασβέστη και πλαγιοκοπεί.

Στο transition από την επίθεση στην άμυνα όταν χαθεί η μπάλα, αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει, είναι να χρησιμοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα πρεσσάρει ψηλά όχι τόσο για να επαναφέρει την μπάλα στην κατοχή της ομάδας του, αλλά για να καθυστερήσει την Βέροια. Αυτό θα του επιτρέψει να έρθει η αμυντική του διάταξη αμέσως σε κατάσταση balance. Αλλιώς είναι σίγουρο πως θα του δημιουργήσει πολλά προβλήματα η ομάδα του Δερμιτζάκη, αν τον βρει σε κατάσταση ανισορροπίας.

Με συνολική εμπορική αξία παικτών στο €1,200,000 ( πηγή: transfermarkt) και ρόστερ των 30 μονάδων, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν χαρακτηρίζεις τον Αλμωπό.

Σημαντικοί ποδοσφαιριστές

★ Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Σαμαρόπουλος, 30 ετών με παρουσία σε Πανιώνιο, Ciudad Real Ισπανίας, Απόλλων Πόντου και Άρη.

★Ο πλάγιος αριστερός μπακ Κουρούπης, 30 ετών, που παίζει και μπακ χαφ σε συστήματα όπως το 3-5-2 με επιτυχία σε όλη την πλευρά με θητεία μεταξύ άλλων σε Ηρακλή, Απόλλων Πόντου, Vitosha Βουλγαρίας και Πιερικό.

★ Ο εξαιρετικός ταχύς εξτρέμ στην δεξιά πτέρυγα Μανιός, 24 ετών που ήδη έχει 2 γκολ κι αποτελεί έναν από τους παίκτες κατατεθέν της τακτικής του Αλμωπού. Έχει παίξει και στους: Άρη Παλαιοχωρίου και Εδεσσαϊκό.

★ Ο Δημοσθ. Χαντζάρας, 24 ετών, αριστερός πλάγιος επιθετικός με ρόλο winger ή και trequartista με θητεία στις ομάδες Νέων του Ολυμπιακού και στις ανδρών στην Ομόνοια Λευκωσίας, Παναθηναϊκό, Βέροια, Πιερικό.

★Ο κεντρικός επιθετικός Γκέσιος, γνωστός στην περιοχή μας. Ο έμπειρος φορ, έχει αλλάξει 17 ομάδες από το 2006, αν αυτό αποτελεί στατιστικό άξιο λόγου. Μεταξύ άλλων, έχει αγωνιστεί σε: Άρη, Βέροια, Κέρκυρα, Ολυμπιακό Βόλου, Απόλλων Πόντου και Παναχαϊκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ