Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

30 σακούλες σκουπίδια έβγαλαν από τον Προμηθέα τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Βέροιας!

Το πιο δημιουργικό και ανταποδοτικό «6»
Την περιοχή του Προμηθέα επέλεξαν να καθαρίσουν το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Βέροιας, συνδυάζοντας τον περίπατό τους με μια καλή πράξη προς την πόλη τους. Το ραντεβού δόθηκε στο γήπεδο και από εκεί τα μέλη του ξεχύθηκαν σε όλη την περιοχή με μια μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών στο χέρι ο καθένας, μαζεύοντας ό,τι σκουπίδι έβρισκαν στο διάβα τους. Στο τέλος της ημέρας, επιστρέφοντας στο σημείο του ραντεβού για τον απολογισμό της δράσης, μέτρησαν 30 μαύρες σακούλες γεμάτες σκουπίδια!

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου, «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν σήμερα 10/04 στον καθαρισμό της περιοχής του Προμηθέα Βέροιας! Δυστυχώς μαζέψαμε γύρω στις 30 μαύρες σακούλες, ναι καλά ακούσατε, ήταν απίστευτο το πόσα σκουπίδια είχε η περιοχή. Η δράση μας μεγαλώνει, βοηθήστε μας κι εσείς διαδίδοντας τον σύλλογο ώστε να βοηθήσουμε κι άλλο την πόλη μας να γίνει πιο όμορφη και πιο καθαρή! Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα!»

Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε στις δράσεις του Συλλόγου Νεολαίας Βέροιας, ακολουθήστε τη σελίδα του στο facebook Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας, για μελλοντικές δράσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος.















6 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σ' αυτή την προσπάθεια. Δυστυχώς όμως, αυτοί οι εθελοντές είναι (συγχωρήστε μου την έκφραση) τα "κορόιδα" της υπόθεσης, γιατί καλούνται να μαζεύουν τα σκουπίδια των ανεύθυνων που τα πετάνε. Θα πρότεινα στον Δήμο να βάλει κάμερες παντού (και μην ακούσω πάλι την καραμέλα περί προσωπικών δεδομένων), ώστε αυτός που ρυπαίνει ή καταστρέφει να πληρώνει αυτά που κατέστρεψε ή να προσφέρει κοινωνική εργασία, μαζεύοντας σκουπίδια και καθαρίζοντας δημόσιους-δημοτικούς χώρους. Ως πότε οι εθελοντές θα ξελασπώνουν τους ασυνείδητους (βλέπε Προμηθέα σήμερα, όχθες Αλιάκμονα χθες, κ.ο.κ.). Και, κρίνοντας από τον χώρο που έγινε η καθαριότητα, οφείλω να τονίσω ότι η ατομική ευθύνη δεν ξεκινά στα 18, αλλά πολύ νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδεία. Μόνο η παιδεία μπορει να δημιουργήσει γερές βάσεις και ανάλογα παραδείγματα εθελοντισμού. Όμως πως να εισαι ήσυχος όταν για να μυρίσεις λίγο Ελλάδα πρέπει να ανατρέξεις στον Φάουστ του Γκαίτε και οχι στα βιβλία του Δημοτικού; Λες και οι φωστήρες της παιδείας, το κάνουν επι σκοπού. Λές και βάλθηκαν να μετατρέψουν το μυαλό των Ελλήνων, απο το Δημοτικό, σε μια αδιάφορη μάζα ιστού, με κρεμώδη υφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητήρια στα παιδιά, νότα ελπιδας μεσα στο κοτσαμπασιλικι και το θράσος γηγενών και αλλογενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν να θυμάμαι ότι είχες κάνει ακριβώς το ίδιο σχόλιο και σε άλλη δημοσίευση εθελοντικής καθαριότητας. Αντί λοιπόν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να καθαρίζει, θυμάσαι τις κάμερες ή άλλες πρακτόρικες φιλοδοξίες σου, πιάσε μια τσιμπίδα και βγες στο δρόμο. Από λόγια καφενείου και γνώμες χορτάσαμε, έργα δε βλέπουμε. Εύγε στα παιδιά και εις ανώτερα. Μπορείτε να αποταθείτε στο Δήμο Βέροιας για σακούλες, γάντια και τσιμπίδες σε ενδεχόμενη μελλοντική σας εξόρμηση, θα συνδράμουν ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον μπερδεύεσαι "Στέργιος". Δεν έχω ξαναγράψει ποτέ για κάμερες. Κακώς βέβαια, γιατί πρέπει να το επιζητούμε όλοι, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι βρωμιάρηδες. Όσον αφορά στην παρότρυνσή σου να πάρω μια τσιμπίδα και να καθαρίσω τα σκουπίδια των ανεύθυνων, δεν είναι λογική κάποιοι να το παίζουν έξυπνοι και να περιμένουν τα κορόιδα να μαζεύουν τις βρωμιές τους. Αλλά τι περιμένω, εσύ βλέπεις πράκτορες σε όποιον ζητά διαφάνεια. Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για την έννοια της δημοκρατίας.

      Διαγραφή
  5. Καμερες καλα λεει ο φιλος πανω. Καμερες και προστιμα και δημοσιευση στοιχειων με φωτογραφια. Να σου πω αν ξαναπετας σκουπιδι κι αν μαζευεις του σκυλου σου. Πριν μια βδομαδα καθαρισαν τα παιδια το φραγμα και σημερα οι γεφυρες ηταν γεματες παρατημενους καφεδες. Σε ολες τις ευρωπαικες χωρες ριχνουν προστιμα, δεν περιμενουν τον εθελοντη με την τσιμπιδα να παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ