Quantcast

http://picasion.com/

Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου: Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος με τη Θεία Κοινωνία

«Ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ», όπως είχαμε αποφασίσει και με τις υγειονομικές δυνατότητες που είχαν οριστεί και την προηγούμενη ΚΥΑ και την πιο πρόσφατη, δήλωσε Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στον ΣΚΑΙ για τις εικόνες συνωστισμού τα Θεοφάνεια. Όσον αφορά τις χθεσινές εικόνες ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέφερε πως η εκκλησία είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να γίνουν τρεις λειτουργίες για τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αναφορικά με την επικοινωνία κυβέρνησης και εκκλησίας ο Μητροπολίτης ανέφερε πως δέκα λεπτά πριν την ανακοίνωση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και στην ουσία έγινε γνωστό το τι αποφασίζει η πρώτη, ότι δηλαδή «θα πάμε σε αυτό και τίποτα άλλο» είπε συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών για την νέα ΚΥΑ.

«Έχει γίνει μια συμφωνία. Η προηγούμενη συμφωνία είχε την διαβούλευσή της (ήταν εννέα τα άτομα, αυξήθηκαν.) θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι τέτοιο και εδώ» πρόσθεσε.

20 σχόλια:

  1. Η απόφαση της κυβέρνησης έγινε σεβαστή από τη συντριπτική πλειοψηφία των μητροπολιτών και των πιστών.Υπήρξαν βέβαια και ορισμένες ..παρεκτροπές που προκαλούν θλίψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρακτηρίζω τη δήλωση επικίνδυνη, δημιουργώντας επισφάλεια για το μέλλον της θείας κοινωνίας. Το θέμα είναι το τι έχει αποδειχθεί 2.000 χρόνια με πλείστες αρρώστιες, τι έχουν αναφέρει οι Άγιοι Πατέρες και τι έχουν αποφασίσει οι οικουμενικές σύνοδοι. Η Εκκλησία έχει τέτοια εμπειρία, πολύ πιο πλούσια από οποιαδήποτε επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρεκτροπές που προκαλούν θλίψη;;;Ε!Δεν είμαστε καλά!! Δηλαδή ο αγιασμός των υδάτων απο κάποιους ιερείς με τόλμη είναι παρεκτροπή; Εδώ κυρίες και κύριοι ειναι Ελλάδα, χώρα της Ορθοδοξίας και τα άγια θεοφάνεια μεγάλη γιορτή για εμάς. Αν δεν σας αρέσει να πάτε σε μια ισλαμική χώρα. Η Ελλάδα δεν σας αξίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε Ορθοδοξία ή Ισλάμ, κάποια άλλη λύση δεν υπάρχει ας πούμε; Ξέρεις ότι υπάρχουν περίπου 10.000 αναγνωρισμένες θρησκείς παγκοσμίως έτσι;

      Διαγραφή
  4. Τελικά η καλύτερη θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός,καλύτερη όλων η Ορθοδοξία,όχι όμως όλοι ,αλλά μόνο η Ελληνική !και έτσι θα βαδίζουμε στους αιώνες! Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι ζούμε σε μια κοινότητα. Ο ενας δίπλα στον αλλον. Ποιός σας ειπε οτι ΔΕΝ μπορείτε να πιστεύετε ότι σας κανει να νοιώθετε καλά; Όμως και οι όλοι οι άλλοι εχουν το ίδιο δικαίωμα. Ο άλλος πιστεύει οτι ειναι καθήκον του, να παίρνει το κεφάλι κάθε απίστου. Ο άλλος ότι, ενα ζευγάρι βόες, σύρθηκαν απο τον Αμαζόνιο, για να μπούν με μιάς στην κιβωτό του Νώε. Επίσης και ενα ζευγάρι μπάμπουρες απο το Βιετνάμ, χωρις να χάσουν τον δρόμο, εκαναν το ίδιο. Ή θα συνυπάρξουμε ή θα αλληλοεξοντωθούμε. Ποιές ειναι οι κόκκινες γραμμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διχασμός,διαιρεσεις και διαφωνίες για θρησκείες και δόγματα,όλα δημιουργήματα των ανθρώπων και του πονηρού διχαστικού πνεύματος.
    Η μόνη αλήθεια είναι η διδασκαλία του Χριστού,που για να γίνει αντιληπτή
    από τους ανθρώπους θέλει ταπείνωση και απαγγίστρωση από ανθρώπινες παραδόσεις και θρησκευτικές συνήθειες. Ο Θεός είναι πνεύμα και μόνο πνευματικά πρέπει να λατρεύεται.
    Αν λατρεύω το Θό πνευματικά με όλη τη διάνοιά μου και τις πράξεις μου, ποιός θα επιβαλει απαγορεύσεις στη λατρεία και την επικοινωνία μου με το
    Θεό,τον Ιησού Χριστό και το Αγιο Πνεύμα;
    Κι αν κλείσουν όλες οι εκκλησίες,κι αν πάψουν οι τελετουργίες και αν διωχθεί η πίστη ,τι μας ενδιαφέρει;Τι θα μας χωρίσει από το Πνεύμα;Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκατε εὐκαιρία οἱ ἐχθροί τῆς ὈΡθοδόξου Πίστεως αἱρετικοί νά κλείσετε τίς ἐκκλησίες. Δέν ἐκπλήσσομαι - τό ἴδιο ἀφεντικό μέ τήν σατανοκίνητο κυβέρνησι, τόν διάβολο ἔχετε.

      «Ὁ τρώγων μου τήν σάρκα καί πίνων μου τό αἷμα ἐν ἐμοί μένει κἀγώ ἐν αὐτῷ» (Ἰω. ς΄ 56). Αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια. Χωρίς Θεία Κοινωνία ὁ ἄνθρωπος γίνεται θηριάλωτος ὑπό τοῦ νοητοῦ λύκου. Αὐτό θέλουν ὁ ἀντικείμενος καί τά ταγκαλάκια του. Γι' αὐτό λύσσαξαν νά εἶναι κλειστές γιά τους πιστούς οἱ ἐκκλησίες, λές καί εἴμαστε στήν Σοβιετική Ἕνωσι ἐπί Στάλιν._

      Διαγραφή
    2. Οι λες έκλεισαν τις εκκλησίες; Αυτό πιστεύεις;
      Ή τις έκλεισαν μήπως τα φιλαράκια και οι προστάτες σας από το κοσμικό κράτος που το προσκυνούσατε;Ανοιξαν τώρα τα μάτια σας;
      Γιατί οι όπως τους αποκαλείς, με τη διάνοια που διαθέτεις ,πάντα προσεύχονταν να ανοίξουν τα μάτια των πιστών και να καταλάβουν σε ποιον πρέπει να στηρίζουν την ελπίδα τους.

      Διαγραφή
  7. Οι «ειδικοί» στους αντιχριστιανικούς αντικοινωνικούς διωγμούς να κοιτάξουν τα του οίκου τους. Δεν έχουν καμμιά δουλειά να διαφεντεύουν τον Οίκο του Θεού, που είναι κάθε εκκλησία. «Επιστήμονες» που δεν δέχονται την αδιάψευστη αλήθεια 2 και πλέον χιλιετιών δεν είναι επιστήμονες, αλλά ξεροκέφαλοι και κακοήθεις τσαρλατάνοι. Τα κακομούτσουνα εμμονικά γιατρουδάκια, οι μεγγελόφατσες, που παριστάνουν τους μαχομένους ιατρούς ενώ έχουν χρόνια να εξετάσουν πόσο μάλλον να θεραπεύσουν ασθενείς, να έχουν υπ' όψιν τους ότι η Ιατρική δεν αρχίζει με την αφεντιά τους. Το ότι πολλοί ιοί μεταδίδονται ευχερώς με τα σταγονίδια των στοματικών εκκρίσεων, π.χ. του πταρμού και της ομιλίας, το γνωρίζουμε εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Δεν το υπολογίσαμε όταν υπήρχαν πραγματικά θανατηφόρες επιδημίες, όπως π.χ. της φυματιώσεως, για την οποία επίσης δεν διετίθετο εμβόλιο ούτε υπήρχε αντιβίωση (την δεκαετία του 1950 ανακαλύφθηκε η πενικιλλίνη). Και τότε οι μεγαλείτεροι εξ ημών και οι πρόγονοί μας εκκλησιάζονταν κανονικά, χωρίς τις αντίθεες, παρανοϊκές «προφυλάξεις» τους! Θα μάς τρομάξουν τώρα με τον μπαμπούλα του κοροϊδοϊοῦ, που απεδείχθη πως είναι μάλιστα και πολύ ηπιώτερος από ό,τι μας τον παρουσιάζουν ψευδῶς; Αλλά ακόμη και την αλήθεια να ἔλεγαν, και να ίσχυαν όλα τα μακάβρια, τρομολαγνικά σενάρια που διακινοῦν μέσω των αργυρωνήτων μέσων μαζικής εξαπατήσεως (ΜΜΕ) για χιλιάδες διασωληνωμένους και εκατόμβες νεκρών, ἐπαναλαμβάνω: κουμμάντο να κάνουν στις κλινικές τους, αν έχουν, όχι στους Ιερούς Ναούς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε εσένα ότι δεν κολλούσαν φυματιώσεις και άλλες ασθένειες αυτοί που κοινωνουσαν;;Πως είσαι τόσο σίγουρος;;Σου έστειλε κι εσένα ο Χριστός επιστολή Βελόπουλου και σου το είπε;Κι απο που και πότε προέκυψε η κοινή λαβίδα στη Θεία Μετάδοση;Επειδή έτσι γουστσραν οι Παλαιολόγοι και οι Κομνηνοί όπου ΠΆΝΤΑ εμπαιναν πρώτοι και μεταλάβαιναν κι άφηναν πίσω τους τον υπόλοιπο λαό για να δείχνουν τη μεγαλοπρέπεια τους; Χρησιμοποίησε ο Χριστός κοινή λαβίδα στους μαθητές του το βράδυ του Μυστικού Δείπνου;Πότε ζήτησε ο Χριστός να φιλάμε εικόνες και ν αφήνει πάνω η κάθε κυράτσα το κραγιόν της ;;Χαιρεταμε εικόνες με μια μετάνοια ναι, ποιος είπε να κολλαμε επάνω σε αυτές τα χείλη μας βρε χριστιανοταλιμπαν που δεν έχετε ιδέα από Γραφές και θρησκεία αλλά ζείτε στο Μεσαίωνα που σας επιβάλλει ο κάθε παπάς.

      Διαγραφή
    2. ΠΕΣΤΕ ΤΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ,EXOYN ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
      ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΩΚΩΜΕΝΗ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΥΝ .ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Καί ποιός σοῦ εἶπε ἐσένα ὅτι κολλοῦσαν; Πῶς εἶσαι τόσο σίγουρος;
      Τόν θεομπαίχτη χριστέμπορο Βελόπουλο τί μοῦ τόν ἀναφέρεις;

      Ἡ κοινή λαβίδα προέκυψε γιά νά μή πέφτῃ ὁ Μαργαρίτης στό πάτωμα. Ἀπό κοινό ποτήριο μετέλαβαν οἱ Μαθητές στόν Μυστικό Δεῖπνο καί ἀπό κοινό ποτήριο μετελάμβαναν ἀνέκαθεν ὅλοι οἱ Χριστιανοί. Ἀκούμπησαν τά χείλη τους οἱ Ἀπόστολοι καί ἔτσι ἔπρατταν μέχρι νά κοινωνοῦμε ταὐτόχρονοα τό Σῶμα καί τό Αἷμα ὅλοι οἱ Χριστιανοί.

      Ἐπίσης, πάντα ἀσπαζόμασταν τά τίμια λείψανα, τά χέρια τῶν ἱερέων καί τίς ἅγιες εἰκόνες. Καί ποτέ δέν κολλήσαμε τίποτε. Ψευτομετάνοιες κάνουν οἱ φραγκολατίνοι παπισταί.

      Ἅμα δέν σ' ἀρέσει, κουμμάντο στίς φραγκοκλησιές κ' ἐσύ, ὄχι στούς Ὀρθοδόξους Ἱερούς Ναούς! Ἐκείνων ὁ μεσαίωνας ἦταν σκοτεινός, μὲ συγχωροχάρτια, ἱερές ἐξετάσεις, θανατικές καταδίκες και βασανιστήρια καί ἀμφιβολία ἂν οἱ γυναῖκες εἶναι ἄνθρωποι! Ὁ δικός μας Μεσαίωνας, στήν καθ' ἡμᾶς Ἀνατολή, εἶναι ὑπέρλαμπρος, θεανθρώπινος, θρησκευτικῶς, ἠθικῶς καί πολιτιστικῶς.

      Τό κατάλαβες, φραγκοταλιμπάν;

      Διαγραφή
    4. Φαίνεται η λαμπρότητα του μεσαίωνά σας,είσαι λαμπρό δείγμα.

      Διαγραφή
  8. Ως ποτε η Ελλαδα θα ειναι υποδουλη στον ιουδαιοχριστιανισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὡς πότε θά ὑπάρχουν ἀμόρφωτοι μασωνοπαγανιστές - ἑβραιοδωδεκαθεϊστές, πού θ' ἀποκαλοῦν τόν Χριστιανισμό ἔτσι; Ἑλλάς χωρίς Χριστό = ἁλυκή χωρίς ἁλάτι. Δέν γυρνᾶμε στήν ἀπάνθρωπη, κτηνώδη εἰδωλολατρία, πάρ' το χαμπάρι._

      Διαγραφή
    2. Ελεος,πια.Ο Χ\νικολάου ένας ανθρωπος ειναι,ποιον να πρωτοαντιμετωπίσει; τους καραντινάκηδες,τους μασόνους,τους παγανιστές,τους αιρετικούς φραγκολεβαντίνους, τους Εβραίους;
      Απλά έναν φούρνο μικροκυμάτων θα χει στο σπίτι του φαντάζομαι.....

      Διαγραφή
    3. Ελλάς χωρίς Χριστό αγαπητέ Δμήτρη θα είμασταν πολύ μπορστά, όπως και στην αρχαιότητα, όταν ακόμα δεν είχε εφευρεθεί αυτός ο "φανταστικός" ήρωας.

      Διαγραφή
  9. Πώς φαίνεστε εσείς που δεν έχετε μεταλάβει ποτέ στη ζωή σας!!! Εσείς που μόνο όταν αρρωσταινετε αρχιζετε να παρακαλάτε και να πιστεύετε στο Θεό.Γιατι;Παρακαλεστε τον Βούδα ή οποιον άλλο θέλετε απο τις τόσες αιρέσεις και παραθρησκευτικες οργανώσεις που υπάρχουν!!Ε;; Αλλά τότε έρχεται το μυαλό σας στη θέση του ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καλοί άνθρωποι που έζησαν στον πλανήτη μας, πριν τον Χριστό και δεν κοινωνησαν θα πάνε κόλαση;
    Αν κοινωνήσεις, αλλά στην καθημερινότητα σου είσαι βρώμικος καθαρίζεις στη σούμα;
    Αν είσαι αγαθός και φιλάνθρωπος ελεήμων άριστος στην κοινωνία, αλλά ακοινωνητος δεν έχει θέση στο παράδεισο;
    Μήπως δίνουμε αξία στα διαδικαστικά και χάνουμε το λόγο Του;

    Μήπως είναι πιο εύκολο μια Κυριακή πρωί να σταυροκοπιωμαστε και να κοινωνουμε και τις άλλες 6 ημέρες να ζούμε σαν αμαρτωλοί;
    Ζήστε σαν άνθρωποι και ο Κύριος θα σας συγχωρέσει.
    Οι υπόλοιποι ας κάνουν υπομονή έρχεται η Pfizer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ