Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζω στη Βέροια, ψωνίζω στη Βέροια!

Μια αφίσα που τονίζει την στήριξη της τοπικής αγοράς κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου ανέβηκε στα social media. Απεικονίζει έναν Άγιο Βασίλη, ο οποίος κρατάει στα χέρια του ένα πλακάτ με την εξής λεζάντα: «Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι όντως διαφορετικά. Αντί να ενισχύσουμε διαδικτυακά πολυκαταστήματα, ας στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα της Βέροιας. Ας στηρίξουμε τους γνωστούς και τους φίλους που λέμε και μια καλημέρα. Όλους αυτούς τους επαγγελματίες που παλεύουν για την επιβίωση της επιχείρησης και τους εργαζομένους τους. Σίγουρα θα προσφέρουμε βοήθεια. Σκέφτομαι πριν αγοράσω... Ζω στη Βέροια, ψωνίζω στη Βέροια. Καλές γιορτές!»


22 σχόλια:

  1. Αν μάθουν τα μαγαζιά να μπορούν να πωλούν και ηλεκτρονικά τότε ναι όλοι θα στηρίξουν την Πόλη. Τώρα που είναι όλα κλειστά φοβούνται για λουκέτο επειδή όλοι χρωστάνε. Όποιος έχει άδικο ας σχολιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα μη ρίχνετε τιμές εσείς και θα συνεχίζω να ψωνίζω ιντερνετ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, ξεμπρόστιασε πολλούς και ηδη έκλεισε πολλούς. Δεν γίνεται ενα προϊόν και με το εμπορικό λογικό κέρδος να το βρίσκεις δέκα ευρω και λίγα χρόνια πριν, το αγόραζε πολλαπλάσια. Σε όλα, είμασταν στον κόσμο μας και τωρα αυτος ο κόσμος ήρθε τούμπα. Τουλάχιστον να διαλέγουμε Ελληνικά πράματα. Ειναι υπόθεση καταναλωτικής παιδείας. Ειναι θέμα οικονομίας της χώρας.

      Διαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΜΑΓΑΖΑΤΩΡΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΦΟΥΛ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑ...
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!!
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπό που θέλω θα ψωνίζω, σε όποιο σημείο τη γης! Ας με τραβήξουν τα μαγαζιά μας για να πάω σε αυτούς να τους τα ακουμπήσω! Φτάνει πια αυτός ο ολοκληρωτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψωνίζω από εκεί που με συμφέρει. Αν το προϊόν που αναζητώ είναι πιο οικονομικό ή πιο ποιοτικό από αυτό που υπάρχει στην τοπική αγορά θα ψωνίσω από αλλού. Ο καταναλωτής ψωνίζει με βάση το συμφέρον του και όχι με βάση την εντοπιότητα. Ας φροντίσουν τα καταστήματα της Βέροιας να γίνουν eshop, να κρίνει και να συγκρίνει ο καταναλωτής. Οι εποχές άλλαξαν όσοι δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε κλείστε τα μαγαζιά σας και καθήστε σπίτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι περίφημες βλακείες του εμπορικού συλλόγου Βέροιας. Ξυπνήστε, αλλάξτε, ο κόσμος αλλάζει. Δηλαδή όποιος δεν ψωνίζει από τα μαγαζιά σας δεν τον λέτε καλημέρα; Βλαχάρες πήρα προϊόντα από Ηράκλειο Κρήτης, από Πάτρα, από Αθήνα και ήρθαν σε 3 μέρες. Σε περιποιημενες συσκευασίες και ποιοτικά και φθηνά. Εσείς καθήστε στο Facebook βγάλτε φώτο τα προϊόντα σας και περιμένετε να πουλήσετε. Καλά κουλούρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποτε ειχε σωστή αγορα η βεροια για να έχει τωρα στην πιο δυσκολη εποχή του πλανήτη είναι δικαιωμα του καθενός όπου βρει αυτό που θέλει οπως το θέλει να το αποκτήσει σε μια ελεύθερη αγορα. Τέτοιου ιδους ανακοινωσεις είναι σαν παρακαλια σε ενα κόσμο που καταλαβαίνει πολλα περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στηρίζοντας την τοπική αγορά στην ουσία ανοίγουμε το δρόμο στα παιδιά μας να δουλέψουν στον τόπο τους κι όχι στα πέρατα του κόσμου και να τα βλέπουμε μέσω skayp, τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όχι δεν έχω μαγαζί, ούτε κανείς συγγενής μου, δημόσιος υπάλληλος είμαι, άν και ολοι μας κατηγόρησαν τα χρόνια των μνημονίων, δεν θα πέσω στην ίδια παγίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσα να πω ότι έχεις δίκιο εν μέρει αλλά με αυτό το skayp επιβεβαίωνεις τους παραπάνω. Η φυσική βιτρίνα πέθανε με την έλευση της ηλεκτρονικής πρέπει να το καταλάβετε. Πρέπει τα εμπορικά να ανοίξουν ηλεκτρονικά στο ευρύ κοινό. Νέο δόγμα της αγοράς είναι το χαμηλότερο ποσοστό κέρδους με περισσότερους πελάτες και όχι από πέντε που θα μπουν να βγάλω το μήνα.

      Διαγραφή
    2. ΟΠΩΣ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΟΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΡΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

      Διαγραφή
    3. Πόσο σωστά μιλάς!! Αλλά μιλάς στα ντουβαρια!! Οι Βεροιωτες δεν είναι και ο πιο έξυπνος κόσμος!! Με χαρά βλέπω τους ναουσαιους να αγαπάνε και να στηρίζουν τον τόπο τους!! Μπορεί να τους λέμε τοπικιστες αλλά καλά κάνουν!! Εμείς εδώ να φαγωθουμε μεταξύ μας!! Να βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια του γείτονα!! Δεν ξέρουμε ότι την τύχη του γείτονα θα έχουμε κάποια στιγμή και εμείς!! Αν κλείσουν τα μαγαζιά της πόλης μας, αλίμονο!! Θα πεινάσουμε πολύ και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη!! Κρατήστε τα λεφτά στην πόλη μας!! Μην τα δίνετε αλλού!! Φεύγουν και δεν γυρίζουν!!

      Διαγραφή
    4. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ INTERNET. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ.

      Διαγραφή
  9. Ο καταστηματαρχης της Βεροιας προτιμαει να κλεισει το μαγαζι του λογω περηφανιας παρα να ριξει τις τιμες του και να γινει ανταγωνιστικος..και μετα λει οτι ολοι πανε Θεσ/νικη για ψωνια..και εν τελει ας ανοιξει και κανενα εμπορικο πλεον..η καμια Αλυσιδσ κστ/των..μεχρι και κωμοπολεις εχουν πιο σοβαρα κατ/τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι σε ποιον;;; Σε μια αποθήκη που έχει το ένα εικοστό του ενοικίου που δίνει αυτός;; Που έχει στα μαύρα υπαλλήλους ενώ ο καταστηματάρχης πληρώνει ΙΚΑ,σύκα, κτλ γιατί πάντα σε αυτούς γίνονται έλεγχοι;; Να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε και κάνουμε τον έξυπνο; Ο καταστηματάρχης όμως της Βέροιας φίλε/η μου το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που βγάζει τα γυρίζει στην πόλη σου δεν τα αφήνει αλλού, άρα κάποια στιγμή θα σου επιστραφούν και σε σένα. Τα αφήνει με μορφή μισθού σε κάποιον συμπολίτη σου, στα δημοτικά τέλη που πληρώνει, στα λεφτά που θα δώσει για να βγει να φάει,να πιει τον καφέ του,να πάρει τα γλυκά του από κάποιο μαγαζί της Βέροιας. Να ψωνίσει από μικρά μάρκετ, μανάβη, μπακάλη της περιοχής του και έτσι κλείνει ο κύκλος της οικονομίας μιας πόλης και τα λεφτά παραμένουν σε αυτήν και στους κατοίκους της. Τώρα οποίος θεωρεί έξυπνο να τρώει και να πίνει από κάποιον Βεροιώτη (δηλαδή να πληρώνεται από εδώ) και να πάει να τα δίνει αλλού...τι να πω;;; Μεγάλο μυαλό!! Να μην γκρινιάζει αύριο όταν δεν θα υπάρχει εδώ δουλειά για αυτόν ή το παιδί του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι έμποροι της Βέροιας ζητούν από τους Βεροιώτες να αγοράσουν τώρα τις γιορτές από τα καταστήματά τους για να στηρίξουν την τοπική αγορά δηλ. αυτούς. Θεμιτό ως πρόθεση. Δεν θα αναφερθώ στην συμπεριφορά ιδιαίτερα μεγάλης μερίδας αυτών μέχρι τώρα προς τους καταναλωτές, όπως τις ιδιαίτερα ακριβές τιμές, τις εικονικές εκπτώσεις, την μη απόδοση των φορολογικών αποδείξεων, την αποφυγή των ενσήμων, δώρων κλπ στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργαζόμενοι είναι οι δικοί μας άνθρωποι που αδικούνται κατάφωρα, την κατάληψη των χώρων στάθμευσης και πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματά τους, την απαξίωσή των πελατών κάποιες φορές κλπ, αν και αυτά πληρώνουν τώρα (το βλέπετε στα παραπάνω σχόλια).
    Θα θέσω απλά ένα ερώτημα. Με δεδομένη και καταγεγραμένη την απογοήτευση των καταναλωτών - συμπολιτών από τους τοπικούς εμπόρους, την οικονομική δυσπραγία και την αναζήτηση των χαμηλών τιμών αγοράς, υποθέτουμε ότι γίνεται μια κοινωνική συμφωνία και αγοράζουν οι Βεροιώτες τα φετινά Χριστούγεννα από τα μαγαζιά της πόλης, τι θα γίνει ; θα σωθείτε ίσως για το 2020 από την καταστροφή. Και μετά ; τι θα γίνει ; Τις απόκριες το ίδιο ; το Πάσχα το ίδιο ; μέχρι πότε θα (παρακαλάτε) τους Βεροιώτες να σας στηρίζουν και να μην αγοράζουν ιντερνετικά ή από Θεσσαλονίκη πιο φθηνά ; Καταλαβαίνεται ότι αυτή δεν είναι η λύση στο πρόβλημά σας, στο πρόβλημά μας. Άρα το πρόβλημά σας, το πρόβλημά μας είναι ότι ενώ το εμπόριο έχει αλλάξει (διαδικτυακές πωλήσεις, μεγαλομεσαία καταστήματα, συγχωνεύσεις καταστημάτων κλπ), εσείς αρνείστε να προσαρμοστείτε. Δεν έχετε καταλάβει, ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή;
    Σας τα έγραφα στις ιστοσελίδες, σας τα έλεγα κατ ιδίαν, εδώ και κάποια χρόνια, δεν ακούγατε, πολλοί ειρωνευόσασταν κιόλας. Από εσάς εξαρτάται, τον πελάτη σήμερα δεν τον κρατάς με παρακάλια (ειδικά όταν πρώτα τον έχεις απαξιώσει πριν). Τον πελάτη τον κερδίζεις αν πας με την τάση των αγορών και του προσφέρεις καλές τιμές και εξυπηρέτηση ή τον χάνεις αν δεν θέλεις να προσαρμοστής και χάνεσαι και εσύ. Αν προσαρμοστείτε όπως άλλοι έμποροι σε άλλες πόλεις (σας τα λένε οι παραπάνω σχολιαστές) θα επιβιώσετε. Και δεν είναι ευχάριστο για κανένα μας να χάνονται επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Δεν είμαστε αντίπαλοι φτάνει να έχουμε κοινά οφέλη. Το μεγάλο βήμα ήρθε η ώρα να το κάνετε εσείς.
    Διαλέξτε.
    (πάταξον μεν άκουσον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ