Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, δικαστήρια

Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό - Αναμένονται αποφάσεις για κομμωτήρια, εκκλησίες, λιανεμπόριο
Την συνέχιση του lockdown, που ίσχυε μέχρι και σήμερα 7 Δεκεμβρίου στα σχολεία, στην εστίαση και σε άλλους κλάδους, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι αργή, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20%, με τα ίδια μέτρα που ίσχυαν και την Άνοιξη. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, χιονοδρομικά κέντρα και αθλητικές δραστηριότητες παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021, ενώ σχετικά με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες ανέφερε πως αναμένονται ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα:

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:
- τα σχολεία,
- η εστίαση,
- η ψυχαγωγία,
- τα δικαστήρια,
- οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),
- τα χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό σε όλη τη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Όπως εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

8 σχόλια:

  1. Ούτε καν εκλογές δεν θα γίνουν πια γιατί εάν γίνουν αυτή η κυβέρνηση ανικάνων δεν ξαναβγαίνει. Είμαστε στην 6η βδομάδα και παραμένουμε παρά την μερική λειτουργία του λιανεμπορίου η μοναδική χώρα που έχει sms, έχει απόλυτη απαγόρευση μετα τις 21΄00, δεν έχει σχολεία, πανεπιστήμια. Μια απίστευτη μαυρίλα και καμιά καμιά φωνή αντίδρασης απο πουθενά. Κανένας επιφανής δεν μιλάει καμια Αντιπολίτευση δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μητσοτακης: Τα σχολεια θα ανοιξουν πρωτα!! Οτι να ναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μηνα μας κλεισατε και αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ. Το μονο που κανετε ειναι να κρατατε τα δημοτικα κλειστα με ανοητες δικαιολογιες. Η υπολοιπη Ευρωπη τα δημοτικα τα εχει ανοικτα. Αλλα εσεις και οι δηθεν σοφοι σας γνωριζετε περισσοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα που λενε για τα σχολεια και ειδικα για τα δημοτικα οτι δεν μεταδιδουν κτλ κτλ. ειναι παραμυθια και δεν ισχυουν , τουλαχιστον στο βαθμο που τα παρουσιαζουν και τα λενε. οσο ηταν ανοιχτα καθε μερα ακουγαμε να κλεινουν τμηματα και ολοκληρα σχολεια. πώς γινοταν αυτό;;;; απο τη "μικρη" εως "μηδενικη" μεταδοση στα σχολεια;;;; τα σχολεια ειναι που εκαναν τοσο μεγαλη τη ζημια και αυτα ειναι που θα την ξανακανουν.

      Διαγραφή
  4. Kala na pathume. Imaste axoi tis moiras Mas. Aprilio k wale me t Kalo. Me xiliades nekrous apo autoktinies k alles paixikes arosties. Ala pio niazete gia to pneuma.? Kalo xeberdema we plow mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετος με την Ελληνική γραφή ε; Υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, ποτέ δεν είναι αργά.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ