Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπέρ του πιο φιλόδοξου στόχου ρύπων για το 2030 η πλειοψηφία των κρατών-μελών

Η πλειοψηφία των κρατών-μελών φαίνεται πως τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης πιο φιλόδοξων κλιματικών στόχων σχετικά με τους ρύπους με άξονα το 2030, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ενέργειας της Γερμανίας, Πίτερ Αλτμάιερ, μετά από διάσκεψη των υπουργών. Ο ίδιος τόνισε ότι "έχουμε ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί για την κλιματική ουδετερότητα και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί με τη βιομηχανία". Ο Αλτμάιερ δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς είναι η πλειοψηφία στα κράτη-μέλη αυτή τη στιγμή, ενώ ορισμένα εξ αυτών εξέφρασαν την άποψη ότι ένας ενισχυμένος στόχος ρύπων θα βλάψει την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Ο Αλτμάιερ δήλωσε σχετικά ότι η Ε.Ε. θα χρειαστεί τολμηρή δράση για να επιβάλει φόρο άνθρακα στα εισαγόμενα αγαθά και χωρίς τις κατάλληλες προστασίες, η Ευρώπη μπορεί να χάσει τη βιομηχανία της.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει τον σχετικό φόρο άνθρακα το επόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα, μιλώντας χθες στο ευρωκοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας ότι η Επιτροπή θα προωθήσει ένα φιλόδοξο επταετή προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κλιματικών της φιλοδοξιών.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του συνυπολογισμού των δασικών εκτάσεων στο στόχο των ρύπων για το 2030 (-55% σε σχέση με το 1990) που ορισμένες πλευρές κατηγόρησαν ως λογιστικό τέχνασμα. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Κομισιόν αντιμετωπίζει τα δάση ως ταμιευτήρες που δεσμεύουν CO2 και κατ' επέκταση έχουν κρίσιμο ρόλο προς την πλήρη απανθρακοποίηση με ορίζοντα το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ