Quantcast

http://picasion.com/

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή για δημιουργία ταμείου ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων

Τη θεσμοθέτηση Ταμείου Ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα χρηματοδοτείται από δωρεές ιδρυμάτων, επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών με στόχο την αγορά αμυντικών εξοπλισμών, όπως αυτές θα καθορίζονται και θα ιεραρχούνται από τους επιτελείς των τριών όπλων, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Άμυνας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Με σχετική Ερώτησή του, τονίζει ότι η συνεχιζόμενη προκλητικότητα και οι ευθείες απειλές της Τουρκίας προς τη χώρα μας αναδεικνύουν ως επιτακτική την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να διατηρήσουν αλλά και περαιτέρω να ισχυροποιήσουν το αξιόμαχό τους ως εγγυήτρια δύναμη αποτροπής απέναντι σε κάθε επίβουλο.

Επισημαίνει δε ότι με δεδομένη την οικονομική στενότητα της χώρας μας έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία επιτηρήσεων αλλά και με παρούσα την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου Ταμείου και η δυνατότητα δωρεών σε αυτό, το ύψος των οποίων θα μπορεί να ξεκινάει ακόμη και από 1 ευρώ, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την έννοια της απτής και άμεσης ατομικής συνεισφοράς του Έλληνα στην Πατρίδα.

Αναλυτικά η Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης:


Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας - Τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τις ιδιωτικές χορηγίες

Κύριοι Υπουργοί. Η συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα και οι ευθείες απειλές της γείτονος προς τη χώρα μας αναδεικνύουν ως επιτακτική την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να διατηρήσουν αλλά και περαιτέρω να ισχυροποιήσουν το αξιόμαχό τους ως εγγυήτρια δύναμη αποτροπής απέναντι σε κάθε επίβουλο.

Με δεδομένη την οικονομική στενότητα της χώρας μας έπειτα από μία σχεδόν δεκαετία επιτηρήσεων αλλά και με παρούσα την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που οπωσδήποτε αναγκάζει – και δικαίως - την Πολιτεία να διοχετεύει μεγάλο ύψος κονδυλίων στην θωράκιση και ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και σε πολιτικές προστασίας όλων των πληγέντων κλάδων της οικονομίας, θεωρείται ενδεδειγμένη η στιγμή για την θεσμοθέτηση Ταμείου Ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα ταμείο με στόχο την αγορά αμυντικών εξοπλισμών, όπως αυτές θα καθορίζονται και θα ιεραρχούνται από τους επιτελείς των τριών όπλων, το οποίο θα χρηματοδοτείται από δωρεές ιδρυμάτων, επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών, το ύψος των οποίων θα μπορεί να ξεκινάει ακόμη και από 1 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό και με αδιαμφισβήτητο το dna χορηγιών των Ελλήνων για την πατρίδα, όπως αυτό κορυφώθηκε κατά καιρούς στο παρελθόν από τους μεγάλους Ευεργέτες του Έθνους, όχι μόνο θα θωρακιστούν καλύτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αλλά έτι περαιτέρω θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η έννοια της απτής και άμεσης ατομικής συνεισφοράς του Έλληνα στην Πατρίδα για έναν ξεκάθαρο σκοπό και με σαφή στόχο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στις ανάλογες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση;

8 σχόλια:

  1. Θα τελείωσε φαίνεται η δύσκολη δουλειά διανομής της βοήθειας για την Ηλία γιατί Μανδρα κ για το Μάτι κ πρέπει να βρούμε νέα βιοτεχνία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνουμε που έφτασε η χώρα και σε τι κατάσταση είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Τόσες κυβερνήσεις πετούσαν αητό. Αλλά και αυτή Λάζαρε άφησε ένα χρόνο να περάσει έτσι. Αν όλα αυτά τα είχανε ξεκινήσει πέρσι τώρα τα Rafal θα πετούσαν στον ουρανό μας, ο Στράτος μας θα είχε όπλα, τα αόρατα υποβρύχια θα είχαν τις νέες τορπίλες και στο Αιγαίο ίσως έπλεαν οι νέες φρεγάτες (έστω οι δανικές)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τα χαζά! Ο διάλογος με την Τουρκία ξεκίνησε και η συνεκμετάλλευση έχει συμφωνηθεί. Τα εξοπλιστικά είναι για την μαρμιτα! Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου ή μην μιλάς εάν δεν γνωρίζεις το σύνολο του θέματος με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έφτασε να κάνει βάσεις στη Σομαλία, το Κατάρ, μόνο για πετρέλαιο και αέριο. Κύριος σκοπός της είναι να γίνει Πυρηνική δύναμη και επικεφαλής των Μουσουλμάνων του κόσμου, για να ενταχθεί στο κλαμπ των ισχυρών δυνάμεων του κόσμου, με ευρύτερη γεωστρατηγική παρουσία. Στο πλαίσιο αυτό έχει σχέδιο "υποταγής" της Ελλάδας όπως επιδιώκει τη Συρία, την Αρμενία, το Ιράκ,την Κύπρο, τη Λιβύη κλπ. Έτσι και συνεκμετάλλευση να γίνει η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει να απειλεί και να πιέζει, άρα δύο είναι οι λύσεις.
      1. Εξοπλιζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για να αυξήσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ
      2. Δημιουργεί η Ευρώπη Ευρωπαϊκό στρατό και υπερασπίζεται τα σύνορά της.
      Εσύ τι βλέπεις να γίνεται γρηγορότερα ;
      Απάντησε στον εαυτό σου, αλλά μην προτρέχεις χωρίς να ξέρεις. Ρώτα μόνο

      Διαγραφή
    2. Κάθε μέρα δικαιώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Σκέψου να είχαμε ακόμη βάση των Τούρκων στη πλάτη μας.

      Διαγραφή
  4. Τι να ρωτήσω; Αν ξεκινήσαμε διάλογο; Ψάξε μέσα σου. Αν απαντήσεις αρνητικά μάλλον είσαι αλλού! Τα υπόλοιπα περί αποτρεπτικής δύναμης είναι για τα περιοδικά όπως Άμυνα και Τεχνολογία ή για στρατοκαυλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα, δεν έχεις ιδέα.

      Διαγραφή
    2. καταλαβα και εγω. θα μας τα εξηγησεις καλυτερα μολις γυρισει ο Κουλης απο Τουρκια

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ