Quantcast

http://picasion.com/

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του
ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα. 


Οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ μόνο η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει ομόφωνα, πλην μίας ψήφου την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Διονύση Χατζηδάκη

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη. Σε σύνολο 221 παρόντων βουλευτών, υπέρ του εισαγγελικού αιτήματος τάχθηκαν 214 βουλευτές έναντι 7 που καταψήφισαν. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε αποφασίσει ομόφωνα και είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας του κ. Χατζηδάκη, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος. Η υπόθεση του κ. Χατζηδάκη αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, και δεν σχετιζόταν με την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

11 σχόλια:

  1. Η ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφος του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα. Τι τιμή έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ μας μεταξά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΔ και Σύριζα είναι νταλε κουαλε και για τους πιο προχωρημένους νταλε κουφαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΠΟΎ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;; ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ; ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι φοράμε μάσκες· και έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να τις βγάλουμε χωρίς να ξεκολλήσει μαζί τους και το πετσί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη συνείδηση του λαού είναι προδότες και αυτοί που υπέγραψαν και αυτοί που συνεχίζουν να τηρούν τη συμφωνία και δεν τολμούν να ζητήσουν την κατάργησή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι γινεται ο ενας θα καλυπτει τον αλλο για να την "πληρωνουμε" τελικα η χωρα και ολοι εμεις.
    Θα το πιουμε ολο το "φαρμακι" μεχρι την τελευταια σταγονα. Και αυτο διοτι διαλεγουμε ανθρωπους να μας κυβερνουν με τα ιδια κριτηρια που διαλεγουμε και συζηγους και ενω οταν μετανιωσουμε χωριζουμε τους/τις συζηγους, με τους πολιτικους και τα κομματα παραμενουμε "παντρεμενοι".
    Και περιμενουμε ετσι να σωθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι μ' έκανες τώρα ρε μεγάλε ;
      και εγώ που έδιωξα το Μαράκι και έμεινα με τον Κούλη ;
      πόσο Μ@λ@κ@ς μπορεί να είμαι ;

      Διαγραφή
  8. Για όποιον έχει ακόμη αμφιβολίες. Ότι έπαθε ο Σύριζα με τις Πρέσπες, θα πάθει Η ΝΔ με τα Ελληνοτουρκικά. Απλά θα φροντίσει πριν γίνει ρεζίλι να πάει σε εκλογές, για να έχει άλλα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, μήπως και μας "γελάσει" ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ὅσῳ ὑπάρχει ἀνθρώπινο γένος, ἡ συνθηκολόγησι τῶν Πρεσπῶν θά διδάσκεται ὡς μοναδικό παράδειγμα μνημειώδους πλαστογραφήσεως τῆς Ἱστορίας, τοῦ πολιτισμοῦ καί τῶν γεωγραφικῶν καί γλωσσολογικῶν δεδομένων ἀπό πλευρᾶς Βουλγαροσκοπιανῶν καί ὡς πρωτοφανής στά παγκόσμια χρονικά ἐσχάτη προδοσία ἀπό πλευρᾶς «ἑλληνικῆς» κυβερνήσεως._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε μέρα η συμφωνία των Πρεσπών δικαιώνεται. Τα περί έσχατης προδοσίας μπορείς να τα ψάξεις σ'αυτούς που παίζουνε παιχνίδια (και πολλά λεφτά),στο όνομα της Πατρίδας!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ