Quantcast

http://picasion.com/

Τηλεργασία: Έξυπνες και καινοτόμες ιδέες σε ερώτηση Μπαρτζώκα στη Βουλή

Ο κορωνοϊός φέρνει στο προσκήνιο την τηλεργασία και χιλιάδες εργαζόμενοι ανά τον κόσμο καλούνται να εργαστούν από το σπίτι τους. Το «προνόμιο» της τηλεργασίας και της εργασίας εξ αποστάσεως ή από το σπίτι, μετά από πολλές εταιρείες παγκοσμίως, έχουν αρχίσει να υιοθετούν και
ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η κυβέρνηση. Αρκετές επιχειρήσεις έχουν ήδη ζητήσει από τους εργαζόμενούς τους να παραμείνουν στο σπίτι τους και να εργάζονται από εκεί.

Το κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες ενδέχεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το πρωί κάπου τα παιδιά τους. Δεν είναι λίγες και οι επιχειρήσεις που έχουν απαγορεύσει τα επαγγελματικά ταξίδια και τις μεγάλες συσκέψεις.

Στις σύγχρονες αυτές ιδέες είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο Τάσος Μπαρτζώκας. Ο Βουλευτής Ημαθίας, τόσο με κοινοβουλευτική του ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση (δείτε εδώ), όσο και προφορικά στο επιτελείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε θέσει την ανάγκη μεταρρύθμισης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της τηλεργασίας στην Ελλάδα. Ζήτησε να απλοποιηθεί το εργατικό και φορολογικό καθεστώς της τηλεργασίας, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην ανάγκη επέκτασης της τηλεργασίας, ως εκδοχής και κοινωνικής πολιτικής. Επιπρόσθετα, τόνισε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, προκειμένου να ενσωματώσουν την πρακτική της τηλεργασίας για τους εργαζομένους, διασφαλίζοντας τους παράλληλα από καταχρηστικές πρακτικές.


Ομολογουμένως, έξυπνες και καινοτόμες απόψεις που αν ευοδωθούν θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην εκσυγχρόνιση του εργασιακού τομέα και στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που χρειάζεται η χώρα και που περιμένουμε από τους νέους ανθρώπους που εμπλέκονται στην πολιτική.

6 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας κομπιούτερ με νίκησε κάποτε στο σκάκι, αλλά δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μαζί μου στο kick boxing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω εχω playstation μονο στο σπιτι... τι κριμα...ασε μας ρε συ με τις "καινοτομες" ιδεες σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς θα ζήσουν όλοι οι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι που τούς κλείνουν τις επιχειρήσεις; Με τί λεφτά ν' αγοράσουν ψωμάκι για τους ίδιους και τα παιδιά τους; Πώς να πληρώσουν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και θα είναι καλύτερα ρε τανζανέ να σε έχουν
    σε ένα εκστρατείας σε διάδρομο στο ΑΧΕΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σπίτι μου θα την περάσω την πνευμονία αν κολλήσω, σιγά μήν καταφύγω στο νοσοκομείο του κικίλια, να πάω σαν το σκυλί στ' αμπέλι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ