Quantcast

http://picasion.com/

Δημιουργία Τμήματος Ψυχικής Υγείας στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Ημαθίας

Συνάντηση του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλία Πλιόγκα με το ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στο γραφείο του Διοικητή στο Νοσοκομείο Βέροιας. Τον ΣΟΦΨΥ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Σαλιάγκας, ο Αντιπρόεδρος
Ιορδάνης Γιαρένης και η έφορος Ελενα Στεργίου. Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θερμό και θετικό, αφού οι εκτιμήσεις για τα θέματα της ψυχικής υγείας στην Ημαθία ήταν κοινές, τόσο για την ανυπαρξία δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και για την ανάγκη δημιουργίας τους και στόχευσης κοινών στόχων των δύο φορέων. 


Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας κ. Σαλιάγκας αναφέρθηκε στο ιστορικό του Συλλόγου και τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας και την ανάγκη συνέχισης και ενδυνάμωσής του.

Ο Διοικητής κ. Πλιόγκας, γνώστης των θεμάτων της ψυχικής υγείας, ανέφερε ότι γνωρίζει από πολύ καιρό, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και τις δραστηριότητές του. Δήλωσε ότι θα συνδράμει όσο είναι δυνατό στην επίτευξη των κοινών αυτών στόχων και μάλιστα ανέφερε ότι περίμενε αυτή τη συνάντηση για να ενημερώσει ότι στο νέο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου που θα καταθέσει στο τέλος Φεβρουαρίου προβλέπεται η δημιουργία Τμήματος Ψυχικής Υγείας, κάτι που αποτελεί αίτημα τόσο του Συλλόγου όσο και άλλων φορέων της περιοχής.

Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ουσιαστικοποιηθεί για την προώθηση των θεμάτων της ψυχικής υγείας και τη στήριξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών - φροντιστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ