Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μάγεψε το κοινό της Βέροιας ο Λευτέρης Τσαχουρίδης

Έκανε τους θεατές να κλάψουν από συγκίνηση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας η ποντιακή παράσταση «Ο Φώταγας με τ’ όνεμαν» στο Χώρο Τεχνών. Ένα θεατρικό έργο με μεγάλο ιστορικό περιεχόμενο σε σκηνοθεσία
Οδυσσέα Γωνιάδη, Λευτέρη Τσαχουρίδη και με τη συμμετοχή του Θεατρικού Τμήματος της Ευξείνου Λέσχης. Όλοι οι ηθοποιοί φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών, αλλά εκείνος που πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Λευτέρης Τσαχουρίδης. 

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης κατάφερε με την συγκλονιστική του ερμηνεία να καθηλώσει το κοινό, το οποίο τον επιβράβευσε με το ζεστό του χειροκρότημα. Ειδικά, την στιγμή που γονάτισε επί σκηνής και έκανε επίκληση στον Θεό, ζητώντας να προστατέψει του Πόντιους αδελφούς του, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους θεατές. 

Ο ίδιος, μεγαλωμένος στην Αυγή Κοζάνης, με γονείς που του δίδαξαν από μικρό παιδί τι σημαίνει Ποντιακή Παράδοση έδωσε το καλύτερο εαυτό του και επιχείρησε να μας ταξιδέψει στα δίσεκτα χρόνια του ξεριζωμού, όπου ο έρωτας, η αγωνία, το μίσος, ο θάνατος και το χρέος του πατέρα είχαν «φωλιάσει» στις καρδιές των Ελλήνων. Με καλλιτεχνική μαεστρία, η οποία δεν διδάσκεται σε σχολές θεάτρου, αλλά βγαίνει κατευθείαν μέσα από την ψυχή, κατάφερε να στείλει το διαχρονικό μήνυμα ότι: «Η Ρωμανία κι’ αν ‘πέρασεν, ανθεί και φέρει κι’ άλλο».
Για τον Λευτέρη Τσαχουρίδη, η συγκεκριμένη παράσταση δεν ήταν απλά ένα θεατρικό έργο. Ήταν το προσωπικό του στοίχημα για να τιμήσει τους προγόνους και την οικογένειά του. Με ύφος που αρμόζει σ' έναν περήφανο Πόντιο, καρδιά που ξέρει να συγχωρεί και λύτρωση που πηγάζει μέσα από την αγάπη του για τον Θεό, πέτυχε να σκορπίσει τα πιο γλυκά συναισθήματα στον κόσμο που κατέκλυσε τον Χώρο Τεχνών.

Η συγκεκριμένη παράσταση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που ήδη άρχισε να συζητιέται στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, ήδη τρεις σύλλογοι στη Βόρεια Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με την Εύξεινο Λέσχη, προκειμένου το εν λόγω έργο να ανέβει σε Νάουσα, Κοζάνη και Καστοριά.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ