Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: Σε «κυνοκομείο» της Θεσσαλονίκης… εξελίσσεται η Βέροια

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη της Βέροιας αποτελούν τα αδέσποτα ζώα… της Θεσσαλονίκης». Αυτό αποκάλυψε στο Radio North 98, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος
Βοργιαζίδης. «Εκατοντάδες ζωάκια τα εγκαταλείπουν εδώ. Έχουμε βρει ακόμη και τσιπαρισμένα σκυλάκια από

άλλες περιοχές και ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη», σημειώνει ο κ. Βοργιαζίδης, εξηγώντας ότι πολλοί φαίνεται πως είναι εκείνοι που επιλέγουν την περιοχή της Βέροιας για να εγκαταλείπουν οικόσιτα ζώα είτε επειδή τα έχουν βαρεθεί είτε επειδή που δεν μπορούν να φροντίσουν πια. 

Ο ίδιος προτείνει την αλλαγή της νομοθεσίας για τα αδέσποτα, καλώντας παράλληλα τους φιλόζωους να τα «υιοθετούν» και να τα φροντίζουν. Σύμφωνα με κ. Βοργιαζίδη, τα αδέσποτα δεν μπορούν να καταμετρηθούν, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το δημοτικό κυνοκομείο και το δημοτικό πρόγραμμα στειρώσεων. 

Ο κ. Βοργιαζίδης διαφωνεί με τις φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για το που θα μπουν ταΐστρες και ποτίστρες. Κυρίως, δηλαδή, εάν θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή περιφερειακά. Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να γίνουν επιθετικά. 

Ακούστε τη συνέντευξη:

4 σχόλια:

  1. Καντε κατι και αφηστε τα λογια.Τα αδεσποτα υποφερουν τα ιδια ενω παιδακια και ηλικιωμενοι φοβπυνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αφηνει τη δημ αστυνομία να δωσει πρόστημα σε αυτους που ταίζουν έξω τα αδεσποτα ; αυτοί δεννβρωμιζουν το περιβάλλον ; ή αυτους που δεν μαζευουν τις ακαθαρσίες των ζωων τους ; ή αυτούς που αφηνουν τα ζώα τους αδέσποτα ενω ειναι τσιπαρισμένα ; Με χατηρακια ψηφοθυρικα δεν λυνονται τα προβληματ. Τη βρηκαμε τη δικαιολογια τα ριχνουμε στον κακο νομο και ολα καλα. Μπορει να φταιει και ο νομος αλλα εσυ τι κανεις ; Αφηνειςντον κοσμακι να τον τρωνε τα αδεσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους, αν φταίει ο νόμος, ας αλλάξουν τον νόμο, που είναι παράλογος και προφανώς ψηφίστηκε υπό την πίεση των φιλοζωικών οργανώσεων. Στο μεταξύ, ας αναλάβουν οι οργανώσεις αυτές την αποζημίωση των πολιτών που δέχονται επιθέσεις από τα αδέσποτα, εφόσον είναι οι αυτόκλητοι κηδεμόνες τους. Να δούμε μετά αν θα είναι τόσο ... large στο θέμα αυτό με τα "αδεσποτάκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που γίνεται από τον δήμο είναι η μεταφορά των ευθυνών σε τρίτους. Άλλοι φταίνε για τα αδέσποτα, άλλοι φταίνε για το σκουπιδαριό, άλλοι φταίνε για τις λακκούβες, άλλοι φταίνε που χιονίζει 5 ώρες και κλείνουν οι δρόμοι και για να συνοψίζω άλλοι φταίνε για τα πάντα.
    Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια; Μόνο κάτι κυλιόμενες πήγαν και πέταξαν σε μια πλαγιά της εληάς που σάπισαν μετά από 5 χρόνια αχρηστίας.
    Εδώ όμως θα συμφωνήσω με τον κύριο δήμαρχο. Η πόλη όντως έγινε κυνοκομείο και αυτό δεν είναι προς τιμήν του. Βλέπετε η δικαιολογία του ότι φταίνε οι προηγούμενοι μας τελείωσε. Τώρα μας φταίει η Θεσσαλονίκη.
    Και παρακαλώ θερμά τους ψηφοφόρους και όσους τέλος πάντων βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο να τον ενημερώσετε πως τα σκυλιά είναι ήδη επιθετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ