Δράση για τα τροχαία ατυχήματα στο ΕΠΑΛ

Με το σύνθημα «Κράτα τη ζωή στα χέρια σου» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, ομιλία - δράση για την Παγκόσμια Ημέρα θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Τη δράση διοργάνωσαν οι μαθητές της Β΄τάξης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας, σε
συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων που έχει καθιερωθεί την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται. Οι μαθητές τόνισαν μέσα από διαδοχή ρόλων, τους μύθους και την πραγματικότητα για την σπουδαιότητα των κανόνων της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και μέσα από ένα υποθετικό τροχαίο ατύχημα παρουσίασαν τις πρώτες βοήθειες.

Αφιέρωσαν την δράση τους σε ένα νέο παιδί, τον Δημήτρη Αντωνίου που με πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής και γενναιότητα ήρθε αντιμέτωπος στα δεκαέξι του με ένα τροχαίο ατύχημα που τον κατέστησε ανάπηρο σωματικά αλλά τον ώθησε σε ένα τεράστιο αγώνα για την ενημέρωση των μαθητών σε σχολεία μαζί με την τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, κ. Κούγκας Διονύσιος χαιρέτησε την δράση των παιδιών και τόνισε ότι τα περισσότερα ατυχήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο άνθρωπος τηρούσε επιμελώς τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εφαρμόζοντας με συνέπεια τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης. Οι αστυνομικοί, Υπαστυνόμος B' κ. Καϊλόγλου και Ανθυπαστυνόμος κ. Κοπαλίδης μίλησαν για τις κύριες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων καθώς και για την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της πρόληψης. Επίσης τόνισαν ότι το προσωπικό της Τροχαίας καταβάλει καθημερινά σημαντικές προσπάθειες για την πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος και την επίτευξη της κυκλοφοριακής ασφάλειας.

Την ομιλία παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ενώ υπεύθυνοι για την οργάνωση και παρουσίαση ήταν οι εκπαιδευτικοί Κούτλα Γεωργία και Πολυζωϊδου Αγγελική. Ευχόμαστε πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά να σταματήσει ο πόνος, η δυστυχία και η καταστροφή. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πρόσωπα άνθρωποι που δεν πραγματοποίησαν τα όνειρα τους που πίσω τους άφησαν μάνα, πατέρα, σύζυγο, παιδιά. Η συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό καθιστά την οδική ασφάλεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ