Quantcast

http://picasion.com/

Τέλος η κλήρωση - Η σημαία στους άριστους

Διευκρινιστική εγκύκλιο απέστειλε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρων. Όπως είχε καταστήσει σαφές η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δίνεται έμφαση στην αριστεία, με αποτέλεσμα να δίνεται τέλος στο σύστημα Γαβρόγλου που ήθελε οι
σημαιοφόροι να επιλέγονται με κλήρωση. «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», είχε τονίσει σε δηλώσεις της στον Alpha η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Με την εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας καλεί, μέχρι να ψηφιστεί η σχετική διάταξη που προβλέπει κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία να μην προβούν σε καμία επιλογή σημαιοφόρων. Το κριτήριο επιλογής θα είναι η επίδοση των μαθητών.




3 σχόλια:

  1. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν 8 χρόνια όταν ήμουν στην στ' δημοτικού η επιλογή του "άριστου" έγινε με κλήρωση αφού 16 17 παιδιά είχαν το απόλυτο 10 .....16 απο τους 20 μαθητές της τάξης. Κι όλα αυτά για να κρατήσει κάποιος το εθνικό σύμβολο ...θαρρείς και αυτό ανήκει-αξίζει μόνο στους τέλειους .. άριστους . Προσοχή γιατί από αυτά τα "μικρά" φανερώνονται μεγαλύτερα πολύ μεγαλύτερα κόμπλεξ και κοινωνικές ανισορροπίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ