Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεοδωρίδου: «Οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην εβραία δασκάλα μου»

«Έφυγα από τη Βέροια σε ηλικία 17,5 ετών και τώρα οι δύο εβδομάδες που βρίσκομαι εδώ είναι το μεγαλύτερο διάστημα που περνώ στην πόλη μου». «Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι ότι παίζαμε εκεί, στην εβραϊκή συνοικία, που αριθμούσε 460 άτομα. Οι γονείς μου μου εξήγησαν για το Ολοκαύτωμα και με
συγκλόνισε κυριολεκτικά. Είμαι Πόντια και τη Γενοκτονία των Ποντίων την είχα συνδέσει μέσα μου με το Ολοκαύτωμα. Είναι ένα θέμα το οποίο έψαχνα από μικρή. Και οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» τόσο στη δασκάλα μου όσο και στην καλύτερή μου φίλη που ήταν κι αυτή Εβραία. Πραγματικά είμαι ευγνώμων και στις δύο για όσα έκαναν». «Ζούμε σε μια εποχή έξαρσης του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και ένιωσα ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο. Κάτι που θα αφυπνίζει συνειδήσεις, κάτι που θα εμπλέκει τα παιδιά της πόλης ώστε να συνειδητοποιήσουν πραγματικά τι ήταν αυτό το οποίο έγινε». Υπογραφή: Σόνια Θεοδωρίδου, διεθνώς διακεκριμένη σοπράνο (Η Βέροια φιλοξένησε φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της προεδρίας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ