«Βόμβα»! Επεκτείνονται οι δομές για τους Πρόσφυγες στη Βέροια και αναζητούνται νέοι χώροι φιλοξενίας!

Φήμες ότι θα ανοίξει η «Σχολή Αστυφυλάκων» στη Νάουσα
Στη δημιουργία περίπου 2.000 νέων θέσεων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι θέσεις προκύπτουν από την επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο
Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο προχωρά σε επεκτάσεις των υπαρχουσών δομών σε Καβάλα, Σέρρες και Βέροια. Στις δομές τοποθετούνται κοντέινερ για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο. Επίσης, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως θα γίνουν συμπτύξεις θέσεων στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας, μέσω αλλαγής του προτύπου που ίσχυε για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα και με το επίπεδο κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο πολλά κοντέινερ θα μπορούν να φιλοξενήσουν τελικά οκτώ αντί για έξι άτομα. Επιπλέον, θα παραχωρηθούν αρκετά από τα διοικητικά κοντέινερ στις δομές για τη στέγαση αιτούντων άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι το υπουργείο θα αλλάξει και τον τρόπο κατανομής των αιτούντων στις δομές της ενδοχώρας, καθώς όσοι φεύγουν από τα νησιά δεν θα μετακινούνται σε όποια περιοχή θελήσουν, αλλά όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Θα υπάρχει ωστόσο πρόβλεψη για μετακίνηση όσων το ζητήσουν σε περιοχές, όπου ζουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Με τις παραπάνω αλλαγές το υπουργείο θα επιχειρήσει να καλύψει κενές θέσεις σε δομές, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες και πληθώρα κενών θέσεων σε άλλες. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει αναρτήσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στην ιστοσελίδα του για τον Αύγουστο του 2019, ορισμένες δομές εμφανίζουν πληρότητα μεγαλύτερη του 100% (για παράδειγμα η Μαλακάσα 109,69% και η Αλεξάνδρεια 103,58%), ενώ σε άλλες διαμένουν πολύ λιγότεροι πρόσφυγες από τις διαθέσιμες θέσεις (π.χ. Κατσικάς 73,17% πληρότητα, Σκαραμαγκάς 76,28%, Σχιστό 79,18%, Καβάλα 79,69%).

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας περισσότερων θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών και με στόχο να υπάρξει ευρύτερος συντονισμός για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, οργανώνεται αύριο σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να υποδείξουν περιοχές για τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας, ώστε να υπάρξει κατανομή των καμπς σε όλη τη χώρα, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ζητήσει να ακούσει και τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών γύρω από το ζήτημα. Υπάρχει έντονη φημολογία πως ένας τέτοιος χώρος στην Ημαθία είναι η «Σχολή Αστυφυλάκων» στη Νάουσα που είναι παροπλισμένη εδώ και πολλά χρόνια και διαθέτει αρκετούς χώρους για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.

7 σχόλια:

 1. Oὔτε στά πειό τρελλά ὄνειρά τους δέν ἐφαντάζοντο οἱ Τοῦρκοι τέτοια ζημία εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος. Ὁ ἐποικισμός ὑπό ἰσλαμιστῶν συνεργείᾳ τῶν προδοτῶν συνεχίζεται, χωρίς νά πέσῃ οὔτε μία τουφεκιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πλήρωνε Έλληνα Φορολογούμενε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τι να κάνουμε ρε φίλε; Να τους πετάξουμε στη θάλασσα τους ανθρώπους όπως κάνουν οι βρωμιάρηδες οι Τούρκοι;

   Διαγραφή
  2. Σοβαρά τώρα: Είδες κανέναν τούρκο να πετά λαθρομετανάστες στη θάλασσα; Δισεκατομμύρια βγάζουν και οι δουλέμποροι στο βαθύ κράτος του σουλτάνου και οι ΜΚΟ. Ξυπνήστε. Ισλαμοποιείται το σύμπαν και εμείς...

   Διαγραφή
  3. ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ Η ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΕ ΤΟΣΟ

   Διαγραφή
 3. φέρτε κόσμο, χωράει πολλούς ακόμα το μαγαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλλα 120.000.000 λαθρομετανάστες,
  Χαλαρά τους έχουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ