Quantcast

http://picasion.com/

Κόντρες θανάτου έξω από τη Βέροια - Πού και πώς στήνονται τα ραντεβού

Με το γκάζι στα… 200 -
Φρένο επιχειρεί να βάλει η Τροχαία

Μπορεί η εικόνα αυτοκινήτων ή μηχανών που επιδίδονται σε κόντρες νυχτερινές ώρες να παραπέμπει τους πολλούς σε ταινίες του Χόλιγουντ τύπου «The cavonball run» και «The fast and the furious», ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι

κάποιοι, καθώς δεν έχει τελειωμό η ανοησία των «μονομάχων» της ασφάλτου, αρέσκονται στην ταχύτητα και κυνηγούν την αδρεναλίνη σε ανάλογους αυτοσχέδιους αγώνες σε διάφορα μέρη της Ημαθίας, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους κι όχι μόνον.
Ο κόμβος της Βέροιας αποτελεί το αγαπημένο στέκι των μονομάχων

Πού και πώς στήνονται τα ραντεβού
Οι κόντρες του θανάτου, όπως έχουν χαρακτηριστεί, συνήθως κλείνονται στην Εγνατία Οδό. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ, νεαροί κυρίως οδηγοί εμφανίζονται από το πουθενά στον κόμβο της Βέροιας ή της Κουλούρας και «φτιάχνονται» με μια κούρσα που κόβει την ανάσα. Τι και αν ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος, με συνεχή ροή οχημάτων, οι «μονομάχοι» έχουν μόνο ένα βασικό στόχο: «Να τερματίσουν πρώτοι!».

Γαλαρίες: Ένα τούνελ που αθώα παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους
Ο επαρχιακός δρόμος Βέροιας - Σφηκιάς
Επίσης ένα άλλο στέκι που είναι γνωστό στις Αρχές βρίσκεται στις Γαλαρίες. Εκεί, δίνουν ραντεβού κυρίως μηχανάκια, με τα στοιχήματα να αγγίζουν τα εκατοντάδες ευρώ ή ακόμη και μια άδεια μοτοσυκλέτας. Κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στο συγκεκριμένο μέρος, όπως για παράδειγμα πριν από δύο χρόνια ένα νεαρό παιδί που είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο.
Λίγα λουλούδια στο σημείο που είχε χάσει κάποιος νέος την ζωή του
Φρένο επιχειρεί να βάλει η Τροχαία
Σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο σε αυτές τις κόντρες θανάτου, η Τροχαία της Βέροιας, πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες περιπολίες στα στέκια που συνήθως δίνουν ραντεβού οι επίδοξοι «μονομάχοι». Το έργο της κρίνεται αρκετά δύσκολο, καθώς οι συμμετέχοντες των αυτοσχέδιων αγώνων επιλέγουν ακατάλληλες ώρες, κυρίως ξημερώματα.
Οι Αστυνομικοί της Τροχαίας πάντα στην πρώτη γραμμή για να μπει φρένο στις κόντρες θανάτου
Διαμαρτυρίες κατοίκων
Οι κόντρες δεν σταματούν, καθώς οι νεαροί που συμμετέχουν σ' αυτές κυρίως με μηχανές μεγάλου κυβισμού, δεν αποκαρδιώνονται και αλλάζουν κάθε φορά το ραντεβού που δίνουν στα διαφορά σημεία της Βέροιας, έχοντας την δική τους τρέλα και λατρεία για την ταχύτητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι διάφορων περιοχών να μην μπορούν να κλείσουν μάτι κάθε βράδυ και να διαμαρτύρονται έντονα. Βλέπετε, οι μηχανές είναι «φτιαγμένες» και ο θόρυβος που κάνουν ακούγεται σε μεγάλη απόσταση, ακόμα και σε μακρινές περιοχές από εκεί που γίνονται οι κόντρες, με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός για όσους λόγω της ζέστης έχουν τα παράθυρα ανοικτά.
Και οι ΔΙ.ΑΣ. στον αγώνα κατά του φαινομένου
Η Αστυνομία καλείται να σταματήσει το φαινόμενο της κόντρας
Τον Αύγουστο, κυρίως, οι νεαροί γνωρίζοντας ότι λόγω διακοπών δεν υπάρχει τόση μεγάλη κίνηση τις νύχτες στους δρόμους της Βέροιας, έκαναν κόντρες και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλάζοντας στέκια και επιδιώκοντας να «μπερδέψουν» την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που επιχειρήσει να επέμβει. Η Αστυνομία καλείται να σταματήσει το φαινόμενο της κόντρας, κάνοντας «μπλόκο» στα σημεία συνάντησης των νεαρών που δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν από κινδύνους...
200 στην στροφή και με φωνάζουν... 
«Είμαστε άνθρωποι της αδρεναλίνης»
«Οι κόντρες συμβαίνουν γιατί είμαστε νέοι που μας αρέσει η αδρεναλίνη. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να κάτσουμε να δείξουμε το αυτοκίνητο ή την μηχανή μας στο «σινάφι» μας, δηλαδή τους ανθρώπους που θα μας καταλάβουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντες των αυτοσχέδιων αγώνων. Μάλιστα, όπως τονίζουν, οι αγώνες δεν είναι ωραίοι μόνο για τους «πρωταγωνιστές» αλλά και για τους παρατηρητές. «Είναι και αυτή η ίντριγκα του να ποντάρεις στο ποιος θα νικήσει» καταλήγουν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μέρος αδειάζει αστραπιαία, όταν έρχεται η αστυνομία. Άλλωστε ποιος θέλει πρόστιμα και κατάσχεση αυτοκινήτου ή μηχανής;
Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο - Είναι κρίμα να χάνονται άδικα τόσο νέα παιδιά
Τα «πειραγμένα» αμάξια και η παρουσία της αστυνομίας
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επενδύσει για να «πειράξουν» τα αμάξια και τις μηχανές τους. Όπως εξηγούν, το 80% των οχημάτων που συναντιούνται κάθε φορά στα στέκια του θανάτου είναι πειραγμένα. Συνήθως, οι αλλαγές γίνονται στα μοτέρ, σε εξωτερικές λεπτομέρειες στα φρένα και στο εσωτερικό τους σαλόνι, για να είναι πιο αποδοτικά και πιο εμφανίσιμα. 

2 σχόλια:

  1. Καταρχάς κάντε πίστα να ξεκαυλωνουμε εκεί... δεύτερον μην τα βλέπετε fast and furious είστε τραγικοί... τρίτων έχουν 2 χρόνια να γίνει πάτημα στις γαλαριες... 4ον Στην Βέροια δυστυχώς δεν βάζουμε πολλά λεφτά κόντρα Γιατί είμαστε τσιγκουνιδες και φοβητσιαριδες αλλά πάλι έχουμε χούι τις κόντρες... 5ον Κυνηγηστε τα ναρκωτικά και τα σουξουμουξου Γιατί είστε γελειοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ "ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΕ" ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ "ΚΑΥΛ...ΝΕ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ;;;;ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ( ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΑΣ. ΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.
      ΟΧΙ ΩΣ ΠΥΡΑΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΑΔΗ Ή ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ