Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τώρα φαίνονται οι ζημιές σε ακτινιδιές της Ημαθίας

Σε αδιέξοδο οι αγρότες
Σε απόγνωση βρίσκονται αρκετοί παραγωγοί ακτινίδιου της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Μελίκης Ημαθίας, καθώς όπως είπαν μιλώντας στον ΑγροΤύπο, τώρα φαίνονται οι ζημιές στις ακτινιδιές της περιοχής από τους παγετούς του χειμώνα. Όπως μας ανέφερε εις εξ

αυτών «η ζημιά στις ακτινιδιές από τον παγετό που αναπτύχθηκε στην περιοχή μας όταν η θερμοκρασία έπεσε και στους μείον 23 βαθμούς Κελσίου είναι τεράστια. Φαίνεται τώρα όμως που ανέβηκε η θερμοκρασία όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τέτοια φαινόμενα είχαν συμβεί στην περιοχή μας, πριν από 25 χρόνια πάλι».
«Πως ν’ αντέξουμε να πάμε πάλι σε παραγωγή», διερωτάται ο ίδιος σημειώνοντας ότι «υπάρχει ολική καταστροφή και χρειάζεται αφαίρεση ξερών δέντρων, δέσιμο νέων βλαστών για κορμό, πότισμα, λίπασμα, φροντίδες επί τετραετία ώστε να πάρουμε ξανά παραγωγή». Οι παραγωγοί του πρώην δήμου Μελίκης ζητούν την παρέμβαση των υπεύθυνων. Μάλιστα ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, που θα βρίσκονται την Τετάρτη στην Ημαθία, να πάνε να δουν από κοντά τις ζημιές και να δώσουν λύσεις.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ