Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε στη Βέροια η έκθεση με τα προικιά της Μικρασιάτισσας νύφης

Για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας
Τετραήμερη έκθεση με θέμα την προίκα της Μικρασιάτισσας γυναίκας - νύφης, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί), ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, στο
πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου (1979-2019). Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 14/3, με την ομιλία της κας Σμαρούλας Κουϊκόγλου - Καλλιγά σχετικά με το θεσμό της προίκας της Μικρασιάτισσας νύφης.
Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, κα Τασούλα Παυλίδου, ενώ την εκδήλωση έντυσε μελωδικά η χορωδία του Συλλόγου, συνοδευόμενη από τους μουσικούς Ιορδάνη Κουτσιμανή στο ούτι και Φώτη Πανανόπουλο στα κρουστά.



Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου και οι ώρες επίσκεψης θα είναι το πρωί 10:30-13:30 και το απόγευμα 17:30-20:00. Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κανέλα και Γαρύφαλλο από την Προποντίδα» της συγγραφέως Δέσποινας Στεργίου, με μαγικές συνταγές της γιαγιάς αλλά και ιστορίες για τα έθιμα της Προποντίδος. 

Δείτε φωτογραφίες:
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ