Εγκαινιάστηκε στη Βέροια η έκθεση με τα προικιά της Μικρασιάτισσας νύφης

Για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας
Τετραήμερη έκθεση με θέμα την προίκα της Μικρασιάτισσας γυναίκας - νύφης, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί), ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, στο
πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου (1979-2019). Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 14/3, με την ομιλία της κας Σμαρούλας Κουϊκόγλου - Καλλιγά σχετικά με το θεσμό της προίκας της Μικρασιάτισσας νύφης.
Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, κα Τασούλα Παυλίδου, ενώ την εκδήλωση έντυσε μελωδικά η χορωδία του Συλλόγου, συνοδευόμενη από τους μουσικούς Ιορδάνη Κουτσιμανή στο ούτι και Φώτη Πανανόπουλο στα κρουστά.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου και οι ώρες επίσκεψης θα είναι το πρωί 10:30-13:30 και το απόγευμα 17:30-20:00. Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κανέλα και Γαρύφαλλο από την Προποντίδα» της συγγραφέως Δέσποινας Στεργίου, με μαγικές συνταγές της γιαγιάς αλλά και ιστορίες για τα έθιμα της Προποντίδος. 

Δείτε φωτογραφίες:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ