Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ηλιοφάνεια ο Αγιασμός των Υδάτων στις χιονισμένες όχθες του Τριποτάμου στη Βέροια

Ο 19χρονος Δημήτρης Βάσσος ο τυχερός βουτηχτής
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Βέροια. Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και
ακολούθησε η πομπή με την εικόνα της Βαπτίσεως Του Κυρίου, συνοδευόμενη από τον κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες, πιστούς και την μπάντα του Δήμου, προς τον Τριπόταμο για τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού. Λιγότεροι φέτος ήταν οι Βεροιώτες που ακολούθησαν την πομπή και παρακολούθησαν την κατάδυση του Σταυρού, καθώς παρά τη λιακάδα, πολλοί ήταν αυτοί που αποθαρρύνθηκαν από τα χιόνια και τον παγετό. 
Οι τσουχτερές θερμοκρασίες δεν πτόησαν όμως τους τολμηρούς βουτηχτές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Τριποτάμου και που φέτος ήταν επτά.
Τυχερός βουτηχτής, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο 19χρονος Δημήτρης Βάσσος από τη Βέροια, δευτεροετής σπουδαστής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. Μετά την ανάσυρση του Σταυρού, ο Δημήτρης πέρασε ανάμεσα από τον κόσμο που περίμενε για να φιλήσει το Σταυρό και να πάρουν με τη σειρά τους και αυτοί την ευλογία. Ο Δημήτρης ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία και ευλογία σε όλον τον κόσμο, ενώ δέχθηκε πολλές ευχές και συγχαρητήρια.
Στο τέλος, σειρά πήραν οι καβαλάρηδες με τα άλογα, όπου μπήκαν στο νερό για καθαγιασμό. Δείτε βίντεο και το φωτορεπορτάζ:












































































4 σχόλια:

  1. Μπράβο στο παλικάρι!
    Χρόνια πολλά,
    Και με την φώτιση του Θεού,
    Για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα γίνει με τα σχολεία την Τρίτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;;;;;;;;;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

      Διαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ