Quantcast

http://picasion.com/

Στα «μαλακά» η σχέση Βοργιαζίδη - Τσαπαρόπουλου! Παρεξήγησις...

Ο Apolitik, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκτροχιασμός του Κάκαρη
Τα όσα ειπώθηκαν και ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελιά, από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κάκαρη, τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νίκο Μπέκη και τον ίδιο τον πρόεδρο του
δημοτικού συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο, τόσο για το πρόσωπο του Δημάρχου όσο και για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, σχολιάστηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Αρχικά, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος διάβασε ένα κείμενο - απάντηση της δημοτικής αρχής, που μεταξύ άλλων αναφερόταν στον Γιώργο Κάκαρη και πως αυτός εκτροχιάστηκε στην Ελιά, ζητώντας του να γίνει συγκεκριμένος και να κατονομάσει τα έργα στα οποία αναφέρεται πως η δημοτική αρχή δε λειτούργησε ηθικά. «Μπορεί να μη μπορέσαμε να βαδίσουμε στις ίδιες ράγες, αλλά ο Κάκαρης εκτροχιάστηκε» τονίστηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Βοργιαζίδη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, θέλοντας να σχολιάσει όσα ακούστηκαν στην εν λόγω εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς σαν δημοτική ομάδα είπαμε τα ίδια τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΚΙΝ.ΑΛ., ότι δε θέλουμε στήριξη από κανένα κόμμα. Αυτό το γεγονός επιχειρήθηκε να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως στην Ελιά. Ειπώθηκε πως δεν έγινε συνεργασία λόγω διαφορετικών θέσεων στον Κλεισθένη, στο Μακεδονικό, πράγματα που, σύμφωνα με τον κ. Βοργιαζίδη, δεν στέκουν γιατί υποψήφιοι δήμαρχοι που προσέγγισαν τα κόμματα αυτά σε άλλους δήμους, έχουν ταυτόσημες θέσεις με αυτές του δημάρχου Βεροιας.
«Το ερώτημα σε εμάς είναι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να συνεργαστεί με μια δημοτική παράταξη που είχε 14% και όχι με αυτή που είχε 25%; Θεμιτό με ποιον θα συνεργαστείς αλλά όπως είπε κορυφαίο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σημαντικό να πούμε ότι στηρίξαμε τον τάδε δήμαρχο στην πόλη και κατάφερε κάτι».
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «light απολίτικος» που ακούστηκε για το πρόσωπό του από τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο, ανέφερε τα εξής: «Θα πω στον φίλο Πέτρο Τσαπαρόπουλο, για την έκφραση light απολίτικος, πως, για εμάς η διαφορά απόψεων δε σημαίνει αυτό το πράγμα. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και πηγαίνοντας από την επόμενη περίοδο σε ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα, οι διαφορετικές απόψεις είναι δεδομένες. Εμείς όμως είμαστε πολυσυλλεκτικοί και το δείχνουμε από τώρα, έχοντας μαζί μας τον Ορφανίδη που προέρχεται από το ΚΚΕ και τον Σιακαβάρα από τη ΝΔ».

Σχετικά με αυτό που είχε πει ο Νίκος Μπέκης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή ζήτησε ο Βοργιαζίδης να τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα «να μην το πούμε σε κανέναν», τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος το διέψευσαν κατηγορηματικά.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η αποστροφή του Δημάρχου, ο οποίος τόνισε: «Δεν έχω την παραμικρή υπόνοια ότι ο Τσαπαρόπουλος μπορεί να κατέλθει υποψήφιος με τον Μακρούλη. Θα μιλούσαμε διαφορετικά αν πίστευα το αντίθετο». Σημειωτέον, ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που επέλεξε να τοποθετηθεί, όχι από τη θέση του στο προεδρείο αλλά παίρνοντας μια θέση στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων. «Δεν πιστεύω πως πρέπει να απολογηθώ. Έμαθα να μιλάω βάση θέσεων, πολιτικά και όχι με βάση την εμπάθεια απέναντι σε πρόσωπα. Τιμή μου η συμμετοχή μου σε αυτή την παράταξη. Είμαι ένας από αυτούς που υποστήριξα την υποψηφιότητα Βοργιαζίδη και δεν αμφισβήτησα την ηθική του ακεραιότητα, αλλιώς δε θα συστρατευόμουν μαζί του», ανέφερε.

Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση Βοργιαζίδη, ενόψει των επερχόμενων εκλογών και την περιβόητη έκφραση light απολιτίκ για το πρόσωπο του Δημάρχου, ανέφερε πως «εκτιμώντας τα πράγματα, η επόμενη ημέρα της απλής αναλογικής θα έπρεπε να μας βρει έτοιμους. Συναντήσαμε μια διαφορετική αντίληψη. Για το "light απολίτικος" δεν το εννοούσα έτσι. Υπήρξε μια αδυναμία κατανόησης, πού πάμε την επόμενη ημέρα της απλής αναλογικής. Απαιτεί συναινέσεις και συγκλίσεις που εύχομαι να υπάρχουν για το καλό του δήμου».


Θέμα παραίτησης όντως τέθηκε, χωρίς όμως να φαίνεται στον ορίζοντα να αλλάζει πρόσωπο η θέση του προέδρου. Όπως ανέφερε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, αν είναι εμπόδιο στη δημοτική αρχή, θα παραιτηθεί. Όπως είπε μάλιστα, «Έδωσα από την πρώτη στιγμή την παραίτησή μου για να τη χρησιμοποιήσουν αν νομίζουν ότι δε μπορεί να συνεχίσει η ιστορία. Δεν ανεξαρτητοποιούμαι, αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου θα αποχωρήσω από το δημοτικό συμβούλιο. Αν είμαι εμπόδιο, παραιτούμαι».

Τέλος, σχετικά με τον Γιώργο Κάκαρη ανέφερε πως «σε υπόνοιες και χαρακτηρισμούς που μειώνουν το κύρος του προσώπου και του θεσμού του δημάρχου, πρέπει να είμαστε αυστηροί. Πολιτική αντιπαράθεση ναι, όχι τέτοιου είδους, γιατί η επόμενη μέρα είναι φασισμός. Σεβασμός στους θεσμούς και λιγότερη εμπάθεια». 

Τέλος καλό, όλα καλά δηλαδή!

3 σχόλια:

  1. Τσαπαρόπουλος: ὁ Συριζαῖος πού ἐπικαλέστηκε δημοσίευμα λάσπης τῆς ἐλεεινῆς λαχανοφυλλάδας Καθημερινῆς, γιά νά μᾶς 'πῇ μέ στόμφο ὄτι οἱ ἀντιδράσεις στήν προδοτική συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ὑποκινοῦνται ἀπό... τήν Ρωσσία, φωτογραφίζοντας Δήμαρχο καί Μητροπολίτη Βεῤῥοίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ!
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ