Quantcast

http://picasion.com/

Πού καταλήγουν τα μεταχειρισμένα ρούχα που βάζουμε στους κάδους της Βέροιας;

Εύλογα ερωτήματα για την επανάχρηση των ρούχων που καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης και οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της πόλης, εκφράζουν οι Βεροιώτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του veriotis.gr, η σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με την εταιρία αφορά στη διαλογή, αξιολόγηση και επανάχρηση των ρούχων που συγκεντρώνονται, τα οποία είτε πωλούνται πάλι σε αγορές αφού η κατάστασή τους είναι καλή, είτε γίνονται πρώτη ύλη στη στρωματοποιία. Παράλληλα η εταιρία διαχείρισης δεσμεύθηκε στο δήμο Βέροιας για διάθεση 2 τόνων ρούχων κάθε χρόνο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε αντίστοιχες δομές και ωφελούμενους. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Παπαδόπουλο, το κέντρο διαλογής εκτιμά τα ρούχα και αν κρίνει ότι μπορεί αυτά να επαναχρησιμοποιηθούν από ανθρώπους, τα απολυμαίνει και τα διαθέτει σε αγορές ανά τον κόσμο. Ωστόσο ο ίδιος στέλνει και ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Βέροιας, να μην ξεχνούν και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς. 

«Οι Βεροιώτες δεν πρέπει να λησμονούν τη Μητρόπολη, τη Φιλόπτωχο αλλά και άλλους φορείς που προσφέρουν στην κοινωνία. Καλό θα ήταν τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση να δίνονται πρώτα στους φορείς της πόλης. Αν η κατάστασή τους δεν είναι πολύ καλή, τότε να τα τοποθετούν στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δομές που υπήρχαν μέχρι σήμερα» λέει με νόημα στο veriotis.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το κέντρο διαλογής και αξιολόγησης βρίσκεται στις Σέρρες, όπου από εκεί τα ρούχα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση κυριολεκτικά παγκοσμιοποιούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ