Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρνητικός στη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ο Μητροπολίτης Βέροιας

Αποκλειστικές δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παντελεήμονος στο veriotis.gr
Τα χαρτιά και τις προθέσεις του, ενόψει και της συνεδρίασης της Ιεραρχίας την προσεχή Παρασκευή, άνοιξε σήμερα μιλώντας στο veriotis.gr ο Μητροπολίτης Βέροιας, Παντελεήμων. Ο ίδιος δήλωσε αρνητικός απέναντι στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, αναμένοντας ωστόσο τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας. «Δεν έχουμε  επίσημες ανακοινώσεις, δεν έχουμε ενημερωθεί για το ακριβές πλαίσιο της συμφωνίας. Εγώ βέβαια εκφράζω τη φωνή του κλήρου και είμαι αρνητικός. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε αυτούς που υπηρετούν το Θεό και διασφαλίζουν τις οικογένειές τους. Πώς θα τους βγάλω στο πεζοδρόμιο;» ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη για τις αλλαγές το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών.

Απαντώντας για τις αλλαγές στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με δεδομένο ότι η Μητρόπολη Βέροιας ανήκει στις «Νέες Χώρες» ο Σεβασμιότατος απάντησε: «Σε όλα παίζει κάποιο ρόλο και το Πατριαρχείο. Η συμφωνία είναι τριμερής, μεταξύ Κράτους - Εκκλησίας και Πατριαρχείου. Σύμφωνα με την Πράξη '28 ότι γίνεται που αφορά στον κλήρο περνά από το Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν αντίθετος από την αρχή...» υπογραμμίζει με νόημα στο veriotis.gr, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση και την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τον διαχωρισμό, ο κ. κ Μητροπολίτης δεν θέλησε να επεκταθεί, τονίζοντας ότι σαφέστερες απαντήσεις θα δοθούν μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ