Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Ημαθία μέσω… Θεσσαλονίκης ο Τόλκας (;) - Όλο το παρασκήνιο

Τα σενάρια για τις περιφερειακές εκλογές δίνουν και παίρνουν, καθώς όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν βγάλει τα… κομπιουτεράκια και κάνουν υπολογισμούς για το πώς θα καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία Τζιτζικώστα για νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο λόγος προφανής:
η ευρεία νίκη Τζιτζικώστα θα δώσει στην «Αλληλεγγύη» την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς φυσικά και όλες τις θέσεις αντιπεριφερειαρχών στις Περιφερειακές Ενότητες. Στο ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, λόγω των καλών σχέσεων με τη ΝΔ μετά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, καλοβλέπουν τη «συγκυβέρνηση» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένα από τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει θέλει τον Ναουσαίο πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, Άγγελο Τόλκα να είναι το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ως υποψήφιος Περιφέρειαρχης απέναντι στον Τζιτζικώστα! Εξαιρετικά ευνοϊκή εξέλιξη για τον Τόλκα, αφού χωρίς να μπει στη διαδικασία διεκδίκησης «σταυρού», θα δώσει τον αγώνα για την Περιφέρεια ως εκλεκτός της Φώφης.

Από εκεί και πέρα, φανταστείτε τον Τζίτζι να σαρώνει μεν στις εκλογές, αλλά με ένα ποσοστό π.χ. 49% την πρώτη Κυριακή. Η εκλογή του τη δεύτερη Κυριακή θα είναι βέβαιη, όμως για να διοικήσει θα χρειαστεί έναν επιπλέον συνδυασμό στο Περιφερειακό συμβούλιο. Αυτόν το ρόλο του «επιπλέον» στοχεύει να παίξει το ΚΙΝΑΛ. 


Και το καλύτερο: φανταστείτε οι υποψήφιοι του Τζίτζι (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ και ΕΔΩ) να κάνουν περίπατο στην Ημαθία δίνοντας τεράστια ποσοστά στην «Αλληλεγγύη», όμως να μένουν τελικά στον άσσο, καθώς το ΚΙΝΑΛ θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Και τι καλύτερο για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ (ειδικά εάν είναι Ημαθιώτης) να επιλέξει να τεθεί επικεφαλής στην εκλογική του περιφέρεια! 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι θιασιώτες μιας τέτοιας εξέλιξης είναι και αρκετοί παράγοντες - όχι μόνο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ...

Πριν λίγους μήνες, τα παραπάνω σενάρια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως… επιστημονικής φαντασίας, όμως με τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις που έρχονται προδιαγράφονται ως τουλάχιστον πρωτοφανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ