Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη μάχη του σταυρού για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη - Όλο το παρασκήνιο

Οι νυν που είναι και επόμενοι
Από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» στην αυτοδιοίκηση, είναι το νέο μοντέλο εκλογής αντιπεριφερειάρχη. Πρόκειται επί της ουσίας για προσωπική επιλογή του Περιφερειάρχη
που θα εκλεγεί, ποιον από το σύνολο των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων θα επιλέξει, χωρίς να περιορίζεται μάλιστα στον δικό του συνδυασμό.  
Έτσι λοιπόν, στις εκλογές του Μαΐου, το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία θα έχει μόνο υποψηφίους συμβούλους μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται σίγουρα ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης. 

Κώστας Καλαϊτζίδης 
Ξανά στη μάχη του σταυρού ο Καλαϊτζίδης, δήλωσε από την πρώτη στιγμή «παρών» έχοντας σαφώς εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Μην ξεχνούμε ότι ο Καλαϊτζίδης, όποτε ζήτησε σταυρό από τους πολίτες της Ημαθίας, εκείνοι όχι απλά τον τίμησαν, αλλά… σάρωσε τους πάντες και τα πάντα! Ο τίτλος του αδιαφιλονίκητου φαβορί του ανήκει. 

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης 
Και πόντιος και Ναουσαίος, ο πάντα χαμογελαστός περιφερειακός σύμβουλος θα είναι 100% εκ νέου υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Τεληγιαννίδης από την πρώτη μέρα της θητείας του είναι ιδιαίτερα κινητικός, κάνοντας δίδυμο με την έτερη συνάδελφό του Νίκη Καρατζιούλα. Η φιλοδοξία του και η προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει στις επόμενες εκλογές είναι δεδομένη. Βέβαια, η νέα πραγματικότητα είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα ο Θεόφιλος ήταν συνοδοιπόρος με τον Κώστα Καλαϊτζίδη, είναι λογικό όσο πλησιάζουν οι εκλογές να αλλάζουν οι ισορροπίες… 

Με στόχο τις βουλευτικές
Σε ό,τι αφορά τη Νίκη Καρατζιούλα, είναι δεδηλωμένος ο στόχος της να είναι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, συνεπώς οι περιφερειακές εκλογές δεν είναι στην ατζέντα. Πάντως, η δραστηριότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος είναι σε ρυθμούς… αγώνα ταχύτητας, οπότε ακόμα και αν… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και δεν είναι υποψήφια βουλευτής, η συμμετοχή της στις Περιφερειακές εκλογές είναι 100% εξασφαλισμένη. Σε τέτοια περίπτωση θα έρθουν τα πάνω – κάτω και στις ισορροπίες μεταξύ των στελεχών Τζιτζικώστα, όμως πρόκειται για σενάριο με ελάχιστες πιθανότητες.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: 
Τα νέα πρόσωπα που βολιδοσκοπεί ο “Τζίτζι”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ