Τη σκηνική εμπειρία αρχαίου θεάτρου βίωσαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου - 4ου ΓΕΛ Βέροιας

Ανέβασαν την «Εκάβη» στο Αρχαίο Θέατρο Δίου
Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου η Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου - 4ου ΓΕΛ Βέροιας συμμετείχε με την παράσταση «Εκάβη» του Ευριπίδη στα «Εν Δίω Ολύμπια» 2018. Η «Εκάβη» Παρουσιάστηκε στις 9:30, την 12η μέρα του Φεστιβάλ, στο οποίο
συμμετέχουν πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έζησαν τη μοναδική εμπειρία να παίξουν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, ιερού αφιερωμένου στη λατρεία του Ολύμπιου Δία. Την παράσταση παρακολούθησαν 700 μαθητές σχολείων της Πιερίας, εκπαιδευτικοί και θεατρόφιλοι.

Στη συνάντηση, η αυλαία της οποίας άνοιξε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα πέσει στις 28 του ίδιου μήνα, συμμετέχουν 26 ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράν, την Ουγγαρία και την Κροατία, με τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις να παρακολουθούν περί τους 12.000 μαθητές από την Πιερία αλλά και ευρύτερα την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.


Τα «Ολύμπια εν Δίω» διοργανώνει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας/Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων.Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ι. Μ. Κατερίνης, Κίτρους & Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ