Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτό είναι το «αγαπημένο» αυτοκίνητο των ληστών στην Ελλάδα

Επιδημία έχουν γίνει οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα καθώς παρουσίασαν 30% αύξηση το 2017 σε σχέση με του 2016 και η τάση συνεχίζεται και το 2018, σε όλη την επικράτεια. Τα οχήματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γίνονται στόχος για να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά. Η αυξημένη παλαιότητα του στόλου των
οχημάτων στη χώρα μας (+13 χρόνια), έχει δημιουργήσει μεγάλη ανάγκη για ανταλλακτικά, τα οποία από τη μία δεν επαρκούν στην αγορά, λόγω των πολλών ζημιών (ταλαιπωρημένα – παλιά αυτοκίνητα), ενώ από την άλλη τα γνήσια ανταλλακτικά είναι σαφώς πιο ακριβά από τα… κλεμμένα. Οπότε βρίσκουν εύκολα αγοραστές-κατόχους, οι οποίοι κυρίως δε μπορούν να δαπανήσουν πολλά χρήματα για επισκευή-συντήρηση. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ακόμα κρατάνε στην κατοχή τους ένα παλιό αυτοκίνητο.  
Έτσι, έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα και αφού τα λύσουν, πουλάνε τα ανταλλακτικά τους στη «μαύρη αγορά». Οι ληστές των αυτοκινήτων συνήθως επιλέγουν δημοφιλή αυτοκίνητα (να έχουν πουληθεί αρκετά στην Ελλάδα) αλλά και πιο σπάνια, που δεν βρίσκονται εύκολα ανταλλακτικά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας των κλεμμένων αυτοκινήτων, οι ληστές επικοινωνούν με τον κάτοχο ζητώντας του «λύτρα» για να επιστρέψουν το αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του newsauto.gr το αυτοκίνητο το οποίο προτιμάνε κατά κόρων το τελευταία δύο χρόνια οι ληστές, είναι τα Smart χρονολογίας κατασκευής από 1998 έως και 2014, που έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά. Δεν προτιμάνε το καινούργιο, του οποίοι τα εξαρτήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σημειώστε δε πως ένα Smart μπορεί να κλαπεί ιδιαίτερα εύκολα και χωρίς διάρρηξη σε δρόμο, απλά σηκώνοντάς το σε μία μικρή πλατφόρμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ