Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Η 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018 στο Δημαρχείο της πόλης. Το ενδιαφέρον αρχικά στράφηκε στις αλλαγές που προέκυψαν στη «Δύναμη Πολιτών», τη νέα θέση που κατέλαβε ο ανεξάρτητος πλέον
δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Πατσίκας και την «ακέφαλη» ακόμα μείζονα αντιπολίτευση. Κατά τα άλλα, ως είθισται, οι επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ζήτησαν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, για να καταθέσουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική να απασχολούν μέρος των τοποθετήσεών τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους και τις οικογένειες των θυμάτων.


 


  • Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος Βέροιας. Θέλοντας να ξεκαθαρίσει γιατί δεν απάντησε στις βολές Τσαπαρόπουλου στον Μητροπολίτη και κατ' επέκταση στο πρόσωπό του. «Θεωρώ ότι δε χρειάστηκε παρέμβασή μου. Δεν πίστεψα και ακόμα δεν πιστεύω πως εννοούσε ούτε εμένα ούτε το Μητροπολίτη».
  • Αναφέρθηκε και στη διαφωνία των δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη δημιουργία 30 νέων σταθμών διοδίων, στη μη δημιουργία σταθμού μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης και στην ελεύθερη διέλευση οχημάτων των κατοίκων των παραεγνάτιων οκισμών.
  • Την παρουσία του Δημάρχου στον «περιβόητο» Αγιασμό Ρώσικης οργάνωσης στη Μονή Παναγίας Δοβρά, έθιξε ο Νίκος Μπέκης, που... συμβούλευσε τον Δήμαρχο «να μην ξοδεύεις το κύρος σου σε οποιαδήποτε εκδήλωση. Εξετάζουμε που πηγαίνουμε και όχι όπου μας καλούν».
  • Με αφορμή τα παραπάνω, ο Αντώνης Μαρκούλης ανέσυρε από τη μνήμη του και την παρουσία του Δημάρχου σε εκδήλωση του Σώρρα, σχολιάζοντας πως αν θέλει να είναι σοβαρός Δήμαρχος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγνώμη από το λαό της Βέροιας. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, ενώ πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος και κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό υπέρ ανακούφισης των πληγέντων. Χαιρέτισε παράλληλα την κίνηση του προέδρου των Σκοπίων Ζάεφ, να προσφέρει 97.000€ στους πληγέντες.
  • Τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους εξέφρασε και ο Γιώργος Μελιόπουλος. Ως επαγγελματίας πυροσβέστης, ζήτησε τη συντήρηση, βελτίωση και διάνοιξη καινούριων δασικών δρόμων, την αναβάθμιση σε μέσα και προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου μας, να παρθούν μέτρα πυροπροστασίας και να στελεχωθούν τα πυροφυλάκια της Βέροιας.
  • «Θα μας φάνε τα αδέσποτα στη Φυτειά» είπε ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Αγγέλου, ενώ ζήτησε πάλι να λυθεί το πρόβλημα με τις καθιζήσεις.
  • «Στο ίδιο κάδρο με το Μητροπολίτη μπήκε και ο Δήμαρχος Βέροιας», ανέφερε ο Ζήσης Πατσίκας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον χρηματισμό μητροπολιτών και δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων, με κάποια ρεπορτάζ να αναφέρονται ξεκάθαρα στα πρόσωπα των παραπάνω, σχολιάζοντας την απάντηση του Δημάρχου γιατί δεν πήρε θέση στις βολές Τσαπαρόπουλου προς το Μητροπολίτη. «Ένα mea culpa δε θα ήταν λάθος να το πείτε και να τελειώνει εκεί η ιστορία», είπε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο. Τέλος, θέλησε να μάθει σε τι στάδιο βρίσκεται η Γέφυρα Κούσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ