Quantcast

http://picasion.com/

Δείτε που μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Δήμοι, φορείς και σύλλογοι συγκεντρώνουν προϊόντα
Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, συγκεντρώνουν από σήμερα διάφοροι σύλλογοι και φορείς της Ημαθίας. Με ανακοινώσεις τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
καλούν τον κόσμο να
προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και αίμα για τους πληγέντες. Ενδεικτικά, ανακοινώσεις έχουμε λάβει από τον δήμο Βέροιας, το δήμο Αλεξάνδρειας, την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Χαρίεσσας. Αρκετοί είναι και οι σύλλογοι και ιδιώτες που απευθύνουν κάλεσμα μέσω των social media. Τα σημεία συγκέντρωσης των προϊόντων καθώς και οι ημέρες και ώρες, αναγράφονται στις ανακοινώσεις. Δείτε που μπορείτε να προσφέρετε τα προϊόντα:




Δήμος Βέροιας
O Δήμος Βέροιας μέσω των δομών του κοινωνικού παντοπωλείου - φαρμακείου και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α., προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές, από αύριο και για τρεις μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι θα συγκεντρώνει στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ (φουαγιέ) είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες ,γάζες, πάνες και μωρομάντηλα.(πληροφορίες 2331078120, 2331078100, 2331078102 ,2331353824, 2331353814).

Εφόσον υπάρξει ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.


Δήμος Αλεξάνδρειας
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης καλεί όλους τους Δημότες και τους φορείς της πόλης μας να εκφράσουμε έμπρακτα την ανθρωπιά μας στους πληγέντες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς αμέτρητα σπίτια και οικογένειες, όπως και τεράστιες δασικές εκτάσεις στην Αττική.

Εκατοντάδες συμπατριώτες μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απελπισία, με κατεστραμμένα τα σπίτια και τις οικοσκευές τους. Ας προσφέρουμε όλοι στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, ορισμένα είδη, τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό μέχρι να μπορέσουν να ορθοποδήσουν με τη βοήθεια της πολιτείας. Οι άμεσες ανάγκες έχουν ως εξής:

Τρόφιμα:

> Εμφιαλωμένο Νερό και χυμοί
> Κρουασάν, μπισκότα,
> Μπάρες δημητριακών, σοκολάτες και κράκερς.
> Κι άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας
> Ρουχισμός:
> Εσώρουχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά)
> φόρμες και πυτζάμες
> Ελαφρά μπουφάν και γιλέκα
> Κάλτσες (ανδρικές, γυναικείες, παιδικές)
> Σαγιονάρες (όλα τα νούμερα)
> Είδη υγιεινής:
> Σαμπουάν, Αφρόλουτρα (παιδικά, ενηλίκων), σαπούνια
> Ξυριστικά είδη και αφρός
> Απορρυπαντικά για πλύσιμο στο χέρι.
> Σερβιέτες, μωρομάντηλα
> Χαρτομάντηλα και χαρτί υγείας
> Εστίαση-Διαμονή:
> Χαρτί κουζίνας
> Ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και πιάτα πλαστικά
> Κουβέρτες & Sleeping bags
> Φάρμακα διαφόρων ειδών
> παυσίπονα, αντιβιοτικά και αντιπυρετικά παιδικά και ενηλίκων,
> Fucidin & Betadine


Τα είδη συγκεντρώνονται μόνο στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42, τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες: 08:00 – 18:00.

Πληροφορίες μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα: 23330-53071 & 072 στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η οργάνωση και η μεταφορά των ειδών στην Αττική, θα γίνει μέριμνα του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές, θα συγκεντρώνει από αύριο το πρωί (25/7) στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής και για τραυματισμένα κατοικίδια.

Είδη διατροφής: άμεσης ανάλωσης και μακράς διάρκειας (κονσέρβες, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, τσιπς, κομπόστες, γάλα σκόνη και εβαπορέ, φρυγανιές και ιδιαιτέρως νερά.

Είδη προσωπικής υγιεινής: μωρομάντηλα, σερβιέτες, σαπούνια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σφουγγάρια μπάνιου, χαρτί υγείας.

Είδη ένδυσης (εσώρουχα, φανελάκια κλπ ) και υπόδησης (σαγιονάρες, παντόφλες κλπ).

Φάρμακα: αντισταμινικά, φάρμακα εγκαυμάτων, (fucidin, Sudocrem και ό,τι άλλο) Betadin, φάρμακα για διαβητικούς, για πίεση, για καρδιοπαθείς , Nurofen, θερμόμετρα, παιδικά αντιπυρετικά.

Και για τα κατοικίδια: τροφές, pulvo για τα εγκαύματα, λεκάνες για νερό και τροφή, φυσιολογικούς ορούς, σύριγγες.

Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα ανωτέρω είδη μπορεί να προσέρχεται από αύριο 25/7 στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου της Βέροιας (οδός Θωμαϊδη, αρ. 26) για να αφήσει την προσφορά του.

Για την προσφορά αίματος για βαριά τραυματισμένους και εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Θριάσιο στην Ελευσίνα και Ελπίς στους Αμπελόκηπους (πρόκειται για δύο από τα νοσοκομεία που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα), μπορείτε να μεταβείτε στο Νοσοκομείο της Βέροιας και να δηλώσετε την προσφορά σας για αίμα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία για τις ανάγκες των τραυματιών.

Υπεύθυνη παραλαβής: Έφη Κουσίδου. Τηλ. επικοινωνίας: 6946684323.

Η λίστα θα επικαιροποιείται ανάλογα με τη ροή των αναγκών.

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ορθώνεται ανά τη χώρα, με σκοπό την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά δεν πρέπει να μας αφήσει αμέτοχους.
Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την άμεση αποστολή τους στις περιοχές που επλήγησαν.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν, νερά και χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα, ενώ η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών του Δήμου Βέροιας καθημερινά από τις 8:00π.μ έως τις 15:00μ.μ.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες του Νομού Ημαθίας, τις τελευταίες ώρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας που δεν έχει τελειωμό. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν τις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, άφησαν πίσω τους δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων τους. Οι εφιαλτικές εικόνες που αντικρίσαμε, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Απέναντι σε αυτό τον εφιάλτη που έζησαν οι συμπατριώτες μας, εμείς οι Αστυνομικοί της Ημαθίας, μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας και της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ΔΕΝ μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Γι αυτό αποφασίσαμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πληγέντες των πυρκαγιών, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.
Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε δίπλα σε αυτόν τον κόσμο, που μέσα σε μια νύχτα έχασαν τα παιδιά τους, τους γονείς, τους φίλους τους και τους κόπους μιας ζωής.

Γι αυτούς τους ανθρώπους απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και σε κάθε πολίτη του Νομού μας, που θέλει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια να απευθύνεται στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης ειδών:

- Για την περιοχή της Βέροιας
α) στα γραφεία της Ένωσης μας (ισόγειο Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), υπεύθυνοι διαχείρισης οι κ. Μούρτης Απόστολος και Κωστούλης Κωνσταντίνος.

β) στη σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας,
υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Χριστοδουλίδης Γεώργιος.

- Για την περιοχή της Νάουσας, στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας, υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Πίπιλας Θωμάς

- Για την περιοχή της Αλεξάνδρειας, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Ερμίδης Γεώργιος

Η συλλογή των ειδών θα γίνει την Τετάρτη 25-07-2018 και Πέμπτη 26-07-2018 κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00.

Ενδεικτικά αναφέρονται είδη που μπορούμε να προσφέρουμε: τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, γάλατα μακράς διαρκείας ή σε σκόνη), εμφιαλωμένα νερά, χυμοί κλπ. Επίσης κάθε είδος ρουχισμού ενηλίκων ή παιδιών. Ότι περισσεύει από τον καθένα μας, σίγουρα μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στους πληγέντες.

Τέλος, γνωρίζεται ότι η Ένωση μας διατηρεί τράπεζα αίματος με την επωνυμία «Τράπεζα αίματος Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας». Όποιος επιθυμεί, αστυνομικός και μη, εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, μπορεί να δώσει αίμα στην συγκεκριμένη τράπεζα και κατόπιν συνεννόησης με το Γ.Ν. Βέροιας, οι φιάλες που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην Αττική για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Χαρίεσσας
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Χαρίεσσας σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τα μέλη του σωματείου, για την συγκρέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής , η αποστολή θα γίνει ΑΜΕΣΑ -σήμερα το βράδυ και αύριο το βράδυ!!!

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντιλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, (Φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κλπ), Νερά.κτλ!!!!
Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και στις νέες εγκαταστάσεις ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP!
Στις 24/07 και 25/07 από τις 5:30 μ.μ έως 8:30μ.μ

Η βοήθεια όλων είναι σπουδαία!!!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:6988620695-6982689459-2332048200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ