Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παράνομα στέκια ροδάκινου καταγγέλλει η ΕΚΕ

Έντονο είναι και φέτος το φαινόμενο της διακίνησης ροδακίνων και άλλων φρούτων από παράνομα «στέκια», όπως παρατηρεί και σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), αποδίδοντας την έξαρση του φαινομένου στην υψηλή φορολογική επιβάρυνση των αγροτών,
ζητώντας παράλληλα από την Πολιτεία να επέμβει. Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση: «Εδώ και χρόνια, είναι γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο συγκομιδής του συμπύρηνου ροδάκινου αλλά και γενικότερα του συνόλου των ροδάκινων και των άλλων φρούτων. Πολλά προϊόντα συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών. Επιπλέον, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή.



Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο και φέτος. Η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι σαφώς υψηλότερη τα τελευταία χρόνια δίνοντας κίνητρο στους ασυνείδητους πολίτες να επιδιώκουν την διακίνηση των προϊόντων χωρίς παραστατικά.
Καλούμε την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να επέμβουν αποτελεσματικά ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».

5 σχόλια:

  1. Τα δικά σας που στηνατε χρόνια ολόκληρα ήτανε νόμιμα; Αλλά είδατε οτι ειναι λίγα τα κιλά και για να μην ανεβασετε τιμή σας φταίνε τα βουλγαρικά στέκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε παιδια, εντελως απαραδεκτη αυτη η κατασταση!!!! εχει απολυτο δικαιο η ΕΚΕ!!!!
    ευυχως που εχουμε και την ΕΚΕ να μας δινει γραμμη (συνεταιριστικα κονσερβοποιια και ιδιωτικα) να μας προστατευει και να μας ανοιγει τα ματια.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΚΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΕΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΝΑΖ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 21,5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;;;; ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΣΚΙ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ;;; ΓΙΑ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ.
      ΣΤΟ ΣΚΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΕΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ