Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρούσματα Ιού Δυτικού Νείλου στο Νοσοκομείο της Βέροιας

Για κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Νοσοκομείο της Βέροιας, έκανε λόγο στο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Κούτρας. Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, το
οποίο εμφανίστηκε πριν από 10 μέρες και το επιβεβαίωσε ο ίδιος, ενώ ερευνάται και δεύτερο κρούσμα, καθώς υπάρχει ασθενής στο Νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα, που όμως οδηγεί τους γιατρούς προς την κατεύθυνση, να έχει μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Όπως ανέφερε, «Το καλοκαίρι του 2010 είχαμε και πάλι 38 κρούσματα, για τα οποία είχαμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας. Δυστυχώς άρχισαν να εμφανίζονται ξανά».



Αρρώστια που όπως είπε, «Μεταδίδεται από θηλυκό μολυσμένο κουνούπι, όχι από άτομο σε άτομο και όχι μέσω κοινωνικής επαφής. Είναι μια αρρώστια που μόνο το 20% που νοσούν εκδηλώνουν πυρετό, ενώ το 0,5% - 1% μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα ή άλλη οξεία νευρολογική νόσο. Έχει επίσης θνησιμότητα 10%. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο», ήταν κάποια από τα τρομακτικά στοιχεία που παρέθεσε, ενώ off the record συνέστησε την αποφυγή επαφής μας με τα κουνούπια (αν είναι αυτό δυνατόν) και τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης από εμάς.
Παράλληλα, θεώρησε πως η Περιφέρεια έκανε σωστούς ψεκασμούς για τα κουνούπια και κάλεσε όλους τους προέδρους των χωριών του δήμου να κάνουν μια ενημερωτική συνάντηση για τη λήψη μέτρων πρόληψης. 

1 σχόλιο:

  1. να κανω μια ερωτηση? δεν ξερω και που να την κανω και ποιος θα την δει αλλα κουνουπι εχω να δω δυο χρονια. εχουμε γεμησει σκνιπες ομως και καθε μερα μας τσιμπανε. υπαρχει κυνδινος και απο αυτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ