Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχολιάζοντας... με το νυστέρι!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Στον απόηχο του συλλαλητηρίου κινείται και θα κινείται για αρκετό καιρό ακόμα ο δημόσιος διάλογος. Γενικά, είμαστε λαός που λατρεύει τις ταμπέλες. Αλλάζουν όμως τα πράγματα, γιατί μετά και από την μαζικότητα της χθεσινής συγκέντρωσης, αυτοί που συνεχίζουν να τσουβαλιάζουν ανθρώπους κάτω από
ταμπέλες, εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Το νυστέρι είναι εδώ, καθαρό, ακονισμένο και έτοιμο για τη σημερινή επέμβαση!
  • Μια φράση στριφογυρίζει από χθες στο μυαλό μου, αντικρίζοντας τις φωτογραφίες με το κατάμεστο από κόσμο κέντρο της Αθήνας: «Σε δέκα χρόνια θα το έχουν ξεχάσει» που είχε πει και ο αείμνηστος. Αμ δε! 
  • Όπως έχω ξανατονίσει από αυτήν εδώ τη στήλη, το χάσμα μεταξύ πολιτικής εκπροσώπησης και λαϊκής βούλησης είναι πολύ μεγάλο. Τα αργά αντανακλαστικά των όποιων κομμάτων ή μεμονωμένων πολιτικών που τώρα έσπευσαν να ταυτιστούν ή έστω να σιγοντάρουν τα συλλαλητήρια, δεν ήταν αρκετά για να αποδείξουν το αντίθετο. 
  • Το ακούσαμε από την αρχή της χρεωκοπίας, ότι τα «μνημόνια θα καταβροχθίσουν 4-5 κυβερνήσεις». Έτσι είναι. Το πολιτικό σύστημα παραμένει ακόμα και σήμερα ρευστό. Η διακύμανση των ποσοστών των κομμάτων δείχνει αυτό ακριβώς. Αν παρατηρήσουμε, μάλιστα, και τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων τότε μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό.
  • Περί παραλογισμού ο λόγος: Σώπα όπου να ΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες, άκουγαν χθες οι χιλιάδες φασίστες (σ.σ. οι ταμπέλες που λέγαμε…). 
  • 140.000 διαδηλωτές μέτρησε χθες η Ελληνική Αστυνομία, παραπέμποντας και πάλι σε άλλες εποχές προπαγάνδας, τότε που μεσουρανούσαν τα αλληγορικά τραγούδια του Θεοδωράκη…
  • Για να ποδοσφαιροποιήσουμε (sic) λίγο την κουβέντα: τελικά 3-0 ήταν το σκορ του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της ΑΕΚ… σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία! 
  • Επιστρέφοντας στον Βεροιώτικο μικρόκοσμο, τι να πούμε; ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ. Ούτε σπασμένο πλακάκι δεν αλλάζει σε αυτή την πόλη! Ενδιαφέρον υπάρχει στη Νάουσα, με πρώτο θέμα τη φαρμακευτική κάνναβη. Ενδιαφέρον υπάρχει στην Αλεξάνδρεια, με την αντιπαράθεση του δημάρχου έναντι του κάποτε βασικού υποστηρικτή του - και νυν διεκδικητή. Στη Βέροια καταχνιά! 
  • Αφού ο Δήμος μας έλυσε όλα τα προβλήματα, πάω μια βόλτα στη Γέφυρα (Μία είναι η Γέφυρα) να καμαρώσω πού θα «επενδυθούν» τα λεφτά μας. 

Σύντροφοι και συναγωνιστές, αδέρφια, φασίστες, αναρχικοί, τραμπούκοι… Καλή σας μέρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ