Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πλημμύρα» στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Βέροιας στα μέσα Νοεμβρίου, απασχόλησαν στο μεγαλύτερο μέρος του το σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Βεργίνα, Κυδονοχώρι, Μέση και Λυκογιάννη, ήταν τα χωριά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές, κυρίως σε καλλιέργειες και αγροτικές οδούς και λιγότερο σε σπίτια και υπόγεια κατοικιών. Σε δυο
μέρες έπεσε όσο νερό θα έπεφτε σε ένα χρόνο, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ όπως ανέφερε, δε θα πρέπει να επαναπαυόμαστε, καθώς παρόμοια φαινόμενα και με την ίδια ένταση θα συναντούμε στο μέλλον όλο και πιο συχνά. Η πλημμύρα συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων και προέδρων, άλλοι καταγράφοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα χωριά τους και άλλοι ρίχνοντας ευθείες βολές σε δήμο και περιφέρεια για τις ζημιές που έφερε η έντονη βροχόπτωση.

Ο Νίκος Μπέκης αναφέρθηκε σε πλημμύρες σε σχολεία του δήμου, όπως στα Ριζώματα, όπου πλημμύρισε το γραφείο της Διευθύντριας και στο Γυμνάσιο Βεργίνας που πλημμύρισε το υπόγειο και η στέγη στάζει ακόμα, με κίνδυνο να καταστραφούν οι ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο Θωμάς Αγγελίνας χαρακτήρισε το δήμο μας ήδη πλημμυροπαθή, αναφερόμενος σε ένα παλιό περιστατικό, όταν παρασύρθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς μια ψαροταβέρνα στον Τριπόταμο. Ζητώντας παράλληλα να μάθει αν ο δήμος είναι ασφαλής σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Αν και η μορφολογία του εδάφους της Βέροιας δεν ευνοεί τέτοια φαινόμενα, καλό θα ήταν να προβλέψουμε να μην συμβούν ανάλογα φαινόμενα και σε εμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μαρκούλης.
«Φύγε κακό από τα μάτια μου» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του δήμου για τις αιτήσεις καταγραφής των ζημιών από τις πλημμύρες, ο Γιώργος Μελιόπουλος, διερωτώμενος γιατί ένα τέτοιο σημαντικό θέμα δεν ήρθε ως έκτακτο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα το θέσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση. Πως θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας; Δεν είναι μόνο οι ζημιές από τις πλημμύρες, είναι και προβλήματα όπως το νερό στα Ριζώματα που δεν πινόταν, οι πλημμύρες σε σχολεία και θερμοκήπια.
Τις φωτογραφίες που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο Γιώργος Γουλτίδης, κατηγορώντας το δήμο για τις πλημμύρες, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος ως λαϊκισμό, καθώς η αιτία της πλημμύρας ήταν σε έργα για τα οποία είναι υπεύθυνη η περιφέρεια. Κάτι που δε βρήκε σύμφωνο τον κ. Γουλτίδη, ανεβάζοντας τη... στάθμη και τους τόνους της συνεδρίασης
Μικροπροβλήματα ανέφερε και ο πρόεδρος του Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης, τα οποία όμως πήραν το δρόμο τους αλλά και ο πρόεδρος της Βεργίνας Μανώλης Εμμανουηλίδης, που ανέφερε πλημμύρες σε τρία σπίτια και τα έργα στα πλατάνια που ισοπεδώθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ