Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο κοινός εχθρός δεν μας κάνει φίλους

Γράφει ο 
Γιώργος Σ. Χατζηγεωργίου
Με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια εκτός από επεισόδια ξέσπασαν και δημόσιες συζητήσεις. Είναι να απορεί κανείς με την πολιτική ανοησία των πάσης φύσεως «αντιφασιστών». Μόλις έγινε γνωστή η είδηση των εγκαινίων είχαμε ομοβροντία αντιφασιστικών ανακοινώσεων. Πέρα από
τα χιλιοφθαρμένα κόμματα, που αδυνατούν να αντιληφθούν πόσο χαίρονται οι χρυσαυγίτες με την καθολική αντίδραση που συναντούν, αλλά τέλος πάντων νομιμοποιούνται να έχουν άποψη επί του θέματος και να τη δημοσιοποιούν, ανακοίνωση έβγαλε και ο κάθε πικραμένος, μην τυχόν και κατηγορηθεί για ελλιπή αντιφασισμό. Συνδικαλιστικοί φορείς, ενώσεις, διάφοροι σύλλογοι και πάει λέγοντας. 

Και ποια είναι η εικόνα στον κουρασμένο απογοητευμένο και οργισμένο λαό; Της διωκόμενης Χρυσής Αυγής. Μόνης. Από τη μια μεριά πολιτικοί και συνδικαλιστές και από την άλλη οι χρυσαυγίτες. Και ποιόν βάζουνε προμετωπίδα του αντιφασισμού όλοι αυτοί; Τους αναρχικούς - αντιεξουσιαστές - αντιφασίστες, ή όπως αλλιώς επιλέγουν να αυτοαποκαλούνται οι χομπίστες της καταστροφής. Με διχαστικές μανιχαϊστικές λογικές: ή με μας ή με τους ναζί! 

Ότι δηλαδή αν δεν είμαστε ολόψυχα στο πλευρό αυτών που καταστρέφουν, σπάνε, καίνε, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αν δεν καίμε οι ίδιοι τις Ελληνικές σημαίες στο κέντρο της Βέροιας φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα για ότι το Ελληνικό, τότε είμαστε με τους φασίστες! 

Ο κάθε ένας που διακινεί αυτή τη διχαστική λογική, είναι προσωπικά υπεύθυνος για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα. Ναι εσύ φταις για τον φασισμό. Εσύ τον θρέφεις μεγάλε μου αντιφασίστα. Είστε ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχετε ο ένας χωρίς τον άλλο. Δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν αν δεν κραδαίνετε ο ένας την απειλή του άλλου. 

Και μπορεί οι άμοιροι φαντάροι και των δύο πλευρών που τρέχουν κουβαλώντας τις πέτρες και τα στυλιάρια αυτό να μην το ξέρουν. Οι καθοδηγητές τους όμως το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Όχι μικρέ μηδενιστή καταστροφέα, ο κοινός εχθρός δεν μας κάνει φίλους. Τους ολοκληρωτισμούς πάσης φύσεως, ΕΜΕΙΣ θα τους νικήσουμε. Οι νηφάλιοι δημοκράτες Έλληνες. Εσύ τους θρέφεις. Είσαι συστατικό τους. Είσαι εργαλείο.

Όσο για τα κόμματα, να σοβαρευτούν. Να απαντήσουν πολιτικά στο επικίνδυνο φαινόμενο του ναζισμού και να μην το χρησιμοποιούν με την ζυγαριά του στιγμιαίου μικροπολιτικού συμφέροντος. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πριν βγάλει αντιφατικές ανακοινώσεις όπου αντιπολιτεύεται τον εαυτό του, να μας εξηγήσει γιατί με κάθε τρόπο η κυβέρνησή του πατρονάρει, διευκολύνει και αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή. Πιστεύει ότι θα την «εξημερώσει»; Την θεωρεί αντιμνημονιακό σύμμαχο; Ή είναι απλώς ο προτιμητέος εχθρός;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ