Quantcast

http://picasion.com/

Με καλούς οιωνούς ξεκινάει η «Εβδομάδα Παράδοσης» στη Βέροια

Η έναρξη της πρώτης «Εβδομάδας Παράδοσης» που ξεκινάει την Τετάρτη 24/8 στη Βέροια, ανακοινώθηκε με συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της Δευτέρας 22/8 στο Δημαρχείο. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Σιακαβάρας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών της ΚΕΠΑ Σάκης Σταυρίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας Βαγγέλης Μητρόπουλος και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Βέροιας Στάθης Βακάλης.
«Η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο για το δήμο. Φέτος ξεκινάει μια προσπάθεια με την άριστη συνεργασία δήμου και συλλόγων και βήμα - βήμα, αποκτώντας πρώτα μια εμπειρία στα όρια του δήμου, ευελπιστούμε να εξελιχθεί το Φεστιβάλ όχι μόνο Πανελλαδικά αλλά και Διεθνώς», ανέφερε ο Δήμαρχος.
«Το Φεστιβάλ ήταν κάτι που έλειπε και το θέλανε και οι Σύλλογοι, το περίμεναν. Γι' αυτό και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τους Συλλόγους που ήδη η συμμετοχή τους ανέρχεται στις 24. Ευχαριστώ τους συλλόγους για το ενδιαφέρον και την προσπάθεια, τους χορηγούς και τους εθελοντές. Φέτος θα αποκτήσουμε την εμπειρία για να γίνει του χρόνου κάτι μεγαλύτερο», ανέφερε ο κ. Λυκοστράτης.
«Ότι προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, τα ξεπεράσαμε και αρχίζουμε. Το Φεστιβάλ ήταν κάτι που έλειπε από τη Βέροια και οι σύλλογοι το αγάπησαν. Η συντονιστική επιτροπή μάλιστα φέτος έβαλε τις βάσεις για να γίνει θεσμός και του χρόνου σε πανελλαδικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Σιακαβάρας.
Το Φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πως οι Σύλλογοι δεν ασχολούμαστε μόνο με το χορό, είναι μια ευκαιρία να δείξουμε και άλλα πράγματα, όπως την παράδοσή μας», ανέφερε ο κ. Σαρημιχαηλίδης, που στη συνέχεια ανέφερε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Μάλιστα, όπως είπε, σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στο Φιλίππειο, ενώ θα προηγηθεί ενημέρωση των πολιτών.
«Δεν υπήρχε άλλη εκδήλωση που να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι. Μεγάλο ρόλο παίζουν σε αυτό το Φεστιβάλ οι εθελοντές που ήδη ανέρχονται στους 30», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.
Ο κ. Βακάλης αναφέρθηκε στο Δήμαρχο, που ήταν ο άνθρωπος όπως είπε, που παρότρυνε για να προχωρήσει αυτό το Φεστιβάλ
Τέλος, ο κ. Σταυρίδης αναφέρθηκε στους σκοπούς του Φεστιβάλ, που είναι η προβολή του έργου των πολιτιστικών συλλόγων, η ψυχαγωγία, η προώθηση της πολιτιστικής κουλτούρας κ.α. Αναφέρθηκε και στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Δημαρχείο με θέμα «Η διαχρονική εξέλιξη του παραδοσιακού χορού», με καλεσμένο τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής κ. Φιλίππου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
1η Μέρα  Τετάρτη 7.30 Συνάντηση των συλλόγων στην Πλατεία Ωρολογίου

8.30 μμ - 9.45μμ πατινάδα με συνοδεία οργάνων μέχρι την πλατεία Ελιάς.
10.00 μμ Καλωσόρισμα των συλλόγων στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο και έναρξη του Φεστιβάλ. Παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή των συλλόγων και όλων των συμμετεχόντων.  

2η Μέρα Πέμπτη στη ΒΕΡΓΙΝΑ
ΠΡΩΙ: Περίπτερα στη Πλατεία Δημαρχείου
ΑΠΟΓΕΥΜΑ Έναρξη 9.30μμ
Περίπτερα στον χώρο της εκδήλωσης
Χαιρετισμός Δημάρχου
Απονομές στα χορευτικά
Γλέντι για τον κόσμο

3η Μέρα Παρασκευή στην ΒΕΡΟΙΑ Εβραϊκά Μνήματα
ΠΡΩΙ: Περίπτερα στη Πλατεία Δημαρχείου
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Περίπτερα στον χώρο της εκδήλωσης
Προμηθέας Έναρξη 9.30μμ
Χαιρετισμός Δημάρχου
Απονομές στα χορευτικά
Γλέντι για τον κόσμο

4η Μέρα Σάββατο
ΠΡΩΙ: ΒΕΡΟΙΑ
Περίπτερα στη Πλατεία Δημαρχείου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: 11-13μ.μ., Δημαρχείο Βέροιας. ΘΕΜΑ: Η διαχρονική εξέλιξη του παραδοσιακού χορού.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ
Περίπτερα στον χώρο της εκδήλωσης
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ Έναρξη 9.30μμ
Χαιρετισμός Δημάρχου
Απονομές στα χορευτικά
Γλέντι για τον κόσμο

5η Μέρα Κυριακή στην πόλη της Βέροιας
ΠΡΩΙ: Περίπτερα στη Πλατεία Δημαρχείου
ΑΠΟΓΕΥΜΑ:
Περίπτερα στον χώρο της εκδήλωσης
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΟΥ Έναρξη 9.30μμ
Χαιρετισμός Δημάρχου
Απονομές στα χορευτικά

ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ευχαριστήριο Δημάρχου
Γλέντι για τον κόσμο
Σε περίπτωση βροχής κάποια μέρα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Φιλίππειο Γυμναστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ