Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: «Μαγειρεύουμε γαρίδες γιουβέτσι»

Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Βγάζουμε επίσης με προσοχή(με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας) το εντεράκι τους. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες και τις αφαιρούμε. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες καρέ...
τον τοματοπολτό, το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι ,πάπρικα και λίγη ζάχαρη. Δίνουμε μια βράση και μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180© για περίπου 20΄. Κατόπιν ρίχνουμε και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10΄-15΄.

ΥΛΙΚΑ:


400 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους

250 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. τοματοπολτό(διαλυμένο σε λίγο νερό)

2-3 ώριμες ντομάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη ζάχαρη

*προαιρετικά λίγο μπούκοβο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ