Ακόμα δεν ξεμύρισε η σκορδαλιά από τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου και έφτασε η Κυριακή των Βαΐων που το μενού έχει πάλι το πατροπαράδοτο αυτό ψάρι. Αν και σήμερα είθισται ο μπακαλιάρος να μπαίνει στο φούρνο με σαλτσούλα και κρεμμυδάκι. Αν δε σας αρέσει πολύ αυτή η εκδοχή ή αν έχετε παιδάκια που βλέπουν ψάρι πλακί και στρίβουν, οι Μπακαλιαροκεφτέδες είναι μια εναλλακτική λύση που θα λατρέψετε!...
Αν πάλι δε θέλετε να στερηθείτε την παραδοσιακή συνταγή, κρατήστε λίγο μπακαλιάρο στην άκρη να φτιάξετε και τους μπακαλιαροκεφτέδες για ορεκτικό!
Εφόσον θα έχετε ξαρμυρίσει μπακαλιάρο για να κάνετε την παραδοσιακή συνταγή, είναι πολύ εύκολο όπως θα δείτε και στα βήματα, να κρατήσετε λίγο για να φτιάξετε και τους κεφτέδες!
Υλικά:
(18-22 τεμάχια)
300γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
2 πατάτες μέτριες
1/3 ματσάκι μαιντανός
¼ ματσάκι άνηθος
2 κουτ.σούπας αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο, τον ξεψαχνίζουμε και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ρίχνουμε το αλεύρι και το πιπέρι (όσο θέλουμε). Αν δούμε ότι το μείγμα είναι αρκετά μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μια κουταλιά αλεύρι. Βάζουμε το μπολ 20-30’ στο ψυγείο για να σφίξει ελαφρά.
Αν πάλι δε θέλετε να στερηθείτε την παραδοσιακή συνταγή, κρατήστε λίγο μπακαλιάρο στην άκρη να φτιάξετε και τους μπακαλιαροκεφτέδες για ορεκτικό!
Εφόσον θα έχετε ξαρμυρίσει μπακαλιάρο για να κάνετε την παραδοσιακή συνταγή, είναι πολύ εύκολο όπως θα δείτε και στα βήματα, να κρατήσετε λίγο για να φτιάξετε και τους κεφτέδες!
Υλικά:
(18-22 τεμάχια)
300γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
2 πατάτες μέτριες
1/3 ματσάκι μαιντανός
¼ ματσάκι άνηθος
2 κουτ.σούπας αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο, τον ξεψαχνίζουμε και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μαιντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ρίχνουμε το αλεύρι και το πιπέρι (όσο θέλουμε). Αν δούμε ότι το μείγμα είναι αρκετά μαλακό, μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μια κουταλιά αλεύρι. Βάζουμε το μπολ 20-30’ στο ψυγείο για να σφίξει ελαφρά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και πλάθουμε κεφτέδες με το μείγμα. Σε ένα πιάτο έχουμε ρίξει επιπλέον αλεύρι απ’ όπου τους κυλάμε και μετά τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά τους γυρίζουμε και όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε και τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτοπετσέτες (αποφύγετε το χαρτί κουζίνας γιατί περιέχει αρκετά χημικά που δεν είναι καλό να έρχονται σε επαφή με φαγητό σε υψηλή θερμοκρασία).
Σερβίρουμε ζεστούς, με σκορδαλιά αν θέλουμε!
Τips:
- Δεν περιέχουν αυγό, αλλά μπορείτε να βάλετε ένα αυγό αν θέλετε να δέσει το μείγμα πιο εύκολα.
- Βγαίνουν αφράτοι.
- Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι αν θέλετε.
www.sugarbuzz.gr
Σερβίρουμε ζεστούς, με σκορδαλιά αν θέλουμε!
Τips:
- Δεν περιέχουν αυγό, αλλά μπορείτε να βάλετε ένα αυγό αν θέλετε να δέσει το μείγμα πιο εύκολα.
- Βγαίνουν αφράτοι.
- Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι αν θέλετε.
www.sugarbuzz.gr






