http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες απογοήτευσης στο κέντρο της Βέροιας

Τις παρακάτω φωτογραφίες, συνοδευόμενες από ένα κείμενο που εκφράζει την απογοήτευσή του, έστειλε αναγνώστης του «Βεροιώτη», θέλοντας να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας καθημερινά. Το κέντρο της Βέροιας και ειδικά ο πεζόδρομος και η αγορά, αποτελεί «καταφύγιο» δεκάδων αδέσποτων σκυλιών, που ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, πεινασμένα, ψάχνουν την τροφή τους στους κάδους, σκορπίζοντας παντού σκισμένες σακούλες και σκουπίδια. Αυτή την κατάσταση αντίκρισε και χθες το βράδυ στον πεζόδρομο της αγοράς ο αναγνώστης μας και έγραψε τα εξής: 
«Στην πόλη της Βέροιας που εμείς θέλουμε να θεωρούμε μια όμορφη πόλη, παρά την όποια ασχήμια μπορεί να βλέπουν κάποιοι, τα σκουπίδια δεν υποβαθμίζουν μόνο τη ζωή μας, δεν απειλούν μόνο την υγεία μας.

Βιάζουν και την αισθητική της ίδιας της πόλης. Αν κοιτάξουμε καλύτερα γύρω μας από μια άλλη οπτική γωνία, θα δούμε πόσο πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζουμε υποβαθμίζεται αυτή η πόλη. Μια πρωτεύουσα νομού, που γνώρισε μεγάλες δόξες και οικονομική άνοιξη, ανέδειξε εξαιρετικές προσωπικότητες στον χώρο των επιστημών, των τεχνών, του πολιτισμού, της οικονομίας. Μια πόλη που δύσκολα μπορεί σήμερα να αναδείξει τα μνημεία της, αλλά και όσα ανέδειξε με κόπο έως τώρα, τα θάβει πίσω από τόνους σκουπιδιών...»



ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ