Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μάθετε πολεμικές τέχνες και ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ στον «Ημαθίωνα»

ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ!!!
Γνωρίστε τις πολεμικές τέχνες και την ανώτερη όλων το αρχαίο Ελληνικό δυναμικό άθλημα του Παγκρατίου, καθώς και Okinawa Karate, Ju Jitsu και τεχνικές αυτοάμυνας στον αθλητικό σύλλογο "ΗΜΑΘΙΩΝ". Πληροφορίες εγγραφές: Παλπάνας Παναγιώτης (πρόεδρος) - 6977335334, Λαδόπουλος Τάσος (γεν. γραμματέας) - 6945018169, Παπαδόπουλος Βασίλης (προπονητής) 6932732468. Προπονήσεις: Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο, ΔΑΚ “Φιλίππειο” - 1ο Δ.Σ. Βέροιας - 4ο Δ.Σ. Βέροιας. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ:


Το «Πανγκράτιον» είναι ένα άθλημα, το οποίο είναι ήδη από τα πανάρχαια χρόνια στενά συνδεδεμένο με τις Ελληνικές παραδόσεις.

Ο Ηρακλής ήταν αθλητής του Παγκρατίου και αργότερα, στα ιστορικά χρόνια, υπάρχουν αναφορές για τη λατρεία του «Ηρακλή Παγκράτη».

Ο Θησέας στην πάλη του με τον Μινώταυρο, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε τεχνικές Παγκρατίου για να τον νικήσει.

Στην Ιλιάδα του Ομήρου, κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του Αίαντα με τον Οδυσσέα, επίσης, φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται τεχνικές του Παγκρατίου Αθλήματος.

Το Παγκράτιον ή Παμμάχιον Άθλημα είναι συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας.

Η ονομασία του προέρχεται από το συνδυασμό των αρχαιοελληνικών λέξεων «παν» και «κράτος» και υποδηλώνει «με όλη τη δύναμη»1. Αποτελεί την αρχαιότερη άοπλη μαχητική τέχνη που έχει καταγραφεί. Ενσωματώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. και ο Φιλόστρατος το χαρακτηρίζει ως «το εν Ολυμπία το κάλλιστον».

1 Απόσπασμα από το βιβλίο «το Παγκράτιον διά μέσου των αιώνων» του ΑΣΒ «Ημαθίων» με συγγραφείς τους Γ.Κλοκίδη και Δ.Τρίγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ