Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Χιονοστιβάδα» προβλημάτων στο Σέλι

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ 
ΑΝ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Η έντονη ανοιξιάτικη χιονόπτωση στα ορεινά του νομού και η έστω και καθυστερημένη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στο Σέλι, ήρθαν να χρυσώσουν το χάπι σε μία χαμένη σεζόν, τόσο για τους λάτρεις της χιονοδρομίας, όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο βουνό. Αν και το χιόνι ήρθε κυριολεκτικά ως μάννα εξ ουρανού την ύστατη στιγμή, η σειρά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από τον Δεκέμβρη του 2013 μέχρι σήμερα στιγμάτισαν μία χειμερινή σεζόν στο παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. 
Πίστες χωρίς χιόνι και προσλήψεις που έγιναν με δραματική καθυστέρηση μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Ενστάσεις εργαζομένων και υποψηφίων για τις θέσεις των εποχικών υπαλλήλων που καλύπτονται κάθε χρόνο μετ’ εμποδίων και υψηλό κόστος λειτουργίας ενός χιονοδρομικού.
Όλα αυτά αποτέλεσαν τα πλέον δυσμενή δεδομένα για τη φετινή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου που, έστω και την τελευταία στιγμή, εκμεταλλεύτηκε τις έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και λειτούργησε το Σαββατοκύριακο.

Έγκριση των προσλήψεων κατόπιν εορτής...
Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα του χειμώνα και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου ώστε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να εγκρίνει τις προσλήψεις των 15 εποχικών υπαλλήλων στο Χ/Κ Σελίου. Η αργοπορημένη απόφαση αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου σε μία προβληματική χρονιά, κατά την οποία ακολούθησαν ενστάσεις τριών υποψηφίων που απορρίφθηκαν από τη διαδικασία και δύο εργαζομένων που εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την επιλογή των θέσεων.

«Η διαδικασία προσλήψεων άργησε, αφού οι εγκρίσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήρθαν στις 27 Ιανουαρίου. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, ενώ και με τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε το προσωπικό. Και να σκεφτείτε ότι ζητήσαμε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων ήδη από τον Μάρτιο του 2013. Σαν διοίκηση παραλάβαμε ένα καθεστώς δύσκολο, αφού δεν υπήρχε ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος. Εμείς ωστόσο καταφέραμε να μονιμοποιήσουμε δύο άτομα και ζητήσαμε ακόμα 15 εποχικούς για να καλύψουν τις ανάγκες του χιονοδρομικού» υπογραμμίζει στη «Μακεδονική» ο Ανδρέας Παντελίδης, Πρόεδρος ΕΧΚ Σελίου.

Χιονοστιβάδα προβλημάτων
Συνολικά τέσσερις μέρες άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο τη φετινή χειμερινή σεζόν. Τόσο η απουσία χιονιού όσο και τα κωλύματα που προέκυψαν από τις ενστάσεις έδεσαν τα χέρια της διοίκησης που δεν αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία του κέντρου, παρά μόνο όταν έπεσε χιόνι. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η δυσαρέσκεια πολλών που υποστήριζαν ότι παρόλη την έλλειψη χιονιού το διθέσιο λιφτ θα μπορούσε να ανοίγει τα Σαββατοκύριακα για τους επισκέπτες του Σελίου.

«Πρώτα από όλα δεν συμφέρει να ανοίξουμε για ένα Σαββατοκύριακο και να ξοδέψουμε σαν διοίκηση 30.000 ευρώ. Το χιονοδρομικό είναι μία επιχείρηση και πρέπει να λειτουργεί με το οικονομικό της συμφέρον» τονίζει στη «Μ» ο Ανδρέας Παντελίδης, Πρόεδρος Χ/Κ Σελίου.

«Η ζημιά για εμάς τους επιχειρηματίες ήταν ανυπολόγιστη. Πριν δυο χρόνια είχα προβλέψει ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο κλείσιμο. Δεν φταίει μόνο ένας, φταίνε πολλοί κάθε φορά» υποστηρίζει στη «Μ» ο Γιώργος Πλατίτσας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο ΕΧΚ Σελίου.


Την παραίτησή του στα τέλη Απριλίου προαναγγέλλει στη «Μακεδονική» ο Ανδρέας Παντελίδης
Την απόφασή του να παραιτηθεί νωρίτερα από το τέλος της θητείας του γνωστοποίησε στα μέλη της διοίκησης του ΕΧΚ Σελίου, ο πρόεδρος της Ανδρέας Παντελίδης. Ο ίδιος αποκάλυψε στη «Μ» ότι θα ανακοινώσει την παραίτησή του στα τέλη Απριλίου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι ξανά υποψήφιος στη θέση του προέδρου της διοίκησης του χιονοδρομικού γιατί, θα σας το πω απλά, δεν θέλω να πάω φυλακή. Το χιονοδρομικό πρέπει να πάει είτε στην περιφέρεια, είτε να δοθεί σε ιδιώτη, αφού διαφορετικά δεν μπορούμε να δουλέψουμε σύννομα. Έχω ενημερώσει τα μέλη της διοίκησης του χιονοδρομικού ότι αποχωρώ στα τέλη Απριλίου, νωρίτερα από το τέλος της θητείας μου» λέει στη «Μ» πρόεδρος του χιονοδρομικού.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται, μόνο το χιόνι είναι ικανό να καλύψει τις θεσμικές δυσλειτουργίες του ΕΧΚ Σελίου, το οποίο παραμελούν συστηματικά οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης στο θέμα του καθεστώτος λειτουργίας του χιονοδρομικού, ώστε να μην χαθεί άλλη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ