Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μειωμένη φέτος η παραγωγή πρώιμων ροδάκινων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία

Οι χαλαζοπτώσεις και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου, στην περιοχή της Μούρθια της Ισπανίας - όπως είχε αναδείξει σε παλαιότερο άρθρο του ο ΑγροΤύπος - οδήγησαν σε απώλειες στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Περιφέρειας της Μούρθια, αναμένεται μείωση στην παραγωγή των συγκεκριμένων φρούτων κατά 19,6% σε σχέση με πέρσι, παρά το γεγονός ότι η ποιότητα της συγκομιδής είναι καλή και οι ποσότητες θα συγκομιστούν σταδιακά.

Η Περιφέρεια αποτελεί την τρίτη βασικότερη περιοχή παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ισπανία, σύμφωνα με το Ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας, ενώ είναι σημαντικό κέντρο παραγωγής και άλλων πυρηνοκάρπων καθώς και υπαίθριων κηπευτικών, όπως οι τομάτες και τα πεπόνια.

Η περιοχή επλήγησε δύο φορές από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο χαλάζι και «σκαμπανεβάσματα» των θερμοκρασιών έπληξαν έκταση 71.000 στρεμμάτων με ροδάκινα και νεκταρίνια κυρίως πρώιμων και υπερπρώιμων ποικιλιών, ενώ χαλάζι έπεσε και στα τέλη Απριλίου, επηρεάζοντας αρνητικά έκταση 28.000 στρεμμάτων με πυρηνόκαρπα και σταφύλια.

Το γεγονός αυτό οδήγησε και σε οψίμιση της παραγωγής κατά 8-10 ημέρες σε σχέση με πέρσι. Η συγκομιδή ροδάκινων και των νεκταρινιών άρχισε την πρώτη βδομάδα του Μαΐου.

Προβλήματα στα ροδάκινα σε Γαλλία και Ιταλία
Καταστροφές στην παραγωγή πρώιμων ροδάκινων λόγω παγετών σημειώθηκαν και στην Γαλλία. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η φετινή συγκομιδή ροδάκινων δεν θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, όπως γίνεται συνήθως.

Αρνητικά έχει επηρεαστεί και η παραγωγή ροδάκινων, στην Ιταλία, καθώς στις περιοχές της Καμπανίας και της Απουλίας η πρώιμη παραγωγή έχει χαθεί λόγω παγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ