Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την κάθοδο από Μητροπόλεως για Λαδομύλους πρότεινε ο Κωτσιαντής

Τέσσερα ήταν τα θέματα που έθιξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής. Μεταξύ αυτών και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Βέροιας. Όπως ανέφερε, βγαίνοντας κάποιος από το δημοτικό πάρκινγκ, πηγαίνει αναγκαστικά με φορά προς το κέντρο της πόλης αντί να
φεύγει εκτός, με αποτέλεσμα να ξαναμπλέκει στην κίνηση. «Παλιά που ο δρόμος κατέβαινε προς τους Λαδομύλους ήταν πολύ καλύτερα. Θα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε αυτό έστω και πιλοτικά. Δεν είναι κάτι που θα κοστίσει σε χρήματα. Θα χαθούν 28 θέσεις πάρκινγκ αλλά θα αποσυμφορηθεί το κέντρο, με φορά από την Αγγέλων προς τους Λαδομύλους». 

Αρνητικός ήταν ο μελετητής στη συγκεκριμένη πρόταση για κάθοδο της Αγ. Δημητρίου, απάντησε ο Δήμαρχος.


Στη συμβίωση των κατοίκων της Αγ. Βαρβάρας με τους πρόσφυγες αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε κάποια μικροπροβλήματα που δημιουργούνται σχετικά με τα χωράφια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Όπως ανέφερε, «Δυο χρόνια τώρα που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες εκεί, είμαστε πολύ καλά σε γενικές γραμμές, σε σχέση και με άλλα κέντρα φιλοξενίας αλλά κάποια μικροπροβλήματα δε λείπουν. Και σχετίζονται με τα χωράφια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Υπάρχουν καταγγελίες από χωριανούς πως κάποιοι από το κέντρο μπαίνουν και κάνουν μικροζημιές. Να το λύσουμε το ζήτημα, ειδικά αυτή την εποχή που βγαίνουν τα φρούτα, πριν γίνει το θέμα σοβαρό και έχουμε διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων και προσφύγων». 

Σε απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης ανέφερε πως το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πέρυσι και έπειτα από ενημέρωση που έγινε στο κέντρο φιλοξενίας, το πρόβλημα σταμάτησε. Φέτος θα το φροντίσουμε με τους συμβασιούχους φύλακες από τα 8μηνα και θα γίνει και η σχετική ενημέρωση στους πρόσφυγες του καμπ».

Το θέμα της ρύπανσης από τα κηδειόχαρτα στις κολώνες των χωριών, έθιξε στη συνέχεια. «Δε μπορώ να διανοηθώ σε ένα χωριό 500 κατοίκων να κολλάνε σε όλες τις κολώνες κηδειόχαρτα και μετά να μην τα βγάζει κανένας. Τα χωριά είναι μικρές κοινωνίες δε χρειάζεται σε αυτό το βαθμό. Ή να αναλάβουν τα γραφεία να τα απομακρύνουν ή να μπουν ειδικοί καλαίσθητοι πίνακες για το σκοπό αυτό».

Τα κηδειόχαρτα δεν είναι διαφήμιση οπότε το θέμα δεν αφορούν τις θέσεις διαφήμισης, είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, που όπως ενημέρωσε, τα μεγέθη των κηδειόχαρτων θα αλλάξουν σε Α4, τουλάχιστον στα μνημόσυνα, ενώ τα ταμπλό στην πόλη θα παραμείνουν ως έχει. Στα χωριά, θα βρούμε μια λύση είτε με τα γραφεία είτε με την υπηρεσία καθαριότητας.
Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου ζήτησε από τον πρόεδρο να υποδείξει στο δήμο τις θέσεις που θα μπορούσαν να μπουν κάποια ταμπλό, θέσεις που θα είναι εναρμονισμένοι με την Αρχαιολογία.

Την έλλειψη καλαθοφόρου επεσήμανε στη συνέχεια, λέγοντας πως ένα μόνο όχημα για όλο το δήμο που εκτείνεται από το Δάσκιο μέχρι τη Φυτειά, δε φτάνει για όλες τις εργασίες. 
«Καλαθοφόρο υπάρχει. Δεν υπάρχει χειριστής. Ο μόνιμος χειριστής είναι σε μακροχρόνια άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και προσπαθούμε συνήθως να το λύνουμε με συμβασιούχους. Προσπαθούμε να το λύσουμε και μόνιμα το θέμα», απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ