Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απίστευτο! Χάρτης στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου της Πέλλας αναφέρει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία

Αρνητική αίσθηση και πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η σημερινή αποκάλυψη του veriotis.gr ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας φιλοξενείται ο χάρτης Google Maps που αναφέρει την ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία. Αναζητώντας να βρούμε τον αρχαιολογικό χώρο στον χάρτη «σκοντάψαμε» πάνω σε μία μάλλον δυσάρεστη έκπληξη, 
αφού διευρύνοντας το πλαίσιό του παρατηρεί κανείς ότι στη θέση όπου οριοθετείται η ΠΓΔΜ, υπάρχει το όνομα "Μακεδονίας". Δείτε το με ένα κλικ εδώ.

Πρόκειται για σαφές ατόπημα, το οποίο σίγουρα μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς με μία απλή έρευνα εντοπίσαμε και άλλους διαδραστικούς χάρτες (Bing της Microsoft) που αναφέρουν τη γειτονική χώρα με το όνομα ΠΓΔΜ. Τέτοιους χάρτες, χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα του Μουσείου των Αιγών (δείτε εδώ). 

Την ώρα που πολλές πλευρές καπηλεύονται την ονομασία και το μακεδονικό αποτελεί φλέγον ζήτημα των ημερών, θα ήταν μάλλον σκόπιμο κάποιος να επανεξετάσει τη σύνθεση της σελίδας που αφορά στην πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έναν χώρο με τεράστια σημασία για την ιστορία της Μακεδονίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ