Στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα οι κάτοικοι του Εργοχωρίου - Αντιδρούν στην παραμονή των Ρομά

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Εργοχωρίου προκάλεσε η είδηση πως ο δήμος Βέροιας, όχι απλά δε θα απομακρύνει τις οικογένειες Ρομά που έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια πίσω από τα Πολυκλαδικά, αλλά προτίθεται να δημιουργήσει στο σημείο οικίσκους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με
τη στάση του δήμου, καθώς όπως αναφέρουν, τόσα χρόνια άκουγαν μόνο υποσχέσεις για την απομάκρυνσή των Ρομά. Μάλιστα, το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποίησαν συνέλευση, όπου και προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών, με τις οποίες και με εκπροσώπηση από Δικηγόρο, θα παραβρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, όπου το πρώτο θέμα αφορά στην έγκριση του σχεδίου δράσης του δήμου για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, καθώς και την οικιστική αποκατάστασή τους.
Πριν ένα μήνα περίπου, το σχέδιο συζητήθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, όπου και παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και μακέτες του οικισμού που θα δημιουργηθεί για τους 230 Ρομά που κατοικούν στον οικισμό του Εργοχωρίου. Δείτε αναλυτικά το θέμα που είχε παρουσιάσει ο Βεροιώτης από τη συνεδρίαση (Την παραμονή στο Εργοχώρι αλλά σε οικίσκους προβλέπει το σχέδιο του δήμου για τους Ρομά).

Δημοφιλείς αναρτήσεις